Seagate crearà discos durs de 60TB

Compartir

Emprarien la tecnologia HAMR de Fujitsu i situarien Seagate al capdavant dels fabricants pel que fa a capacitats.

Interior d'un disc dur Seagate

Interior d'un disc dur Seagate

Quan vaig tenir el meu primer ordinador era un 486 amb 64 MB. de RAM i un disc dur de 720 MB, i era el millor de la classe; tothom tenia enveja de la meva màquina i si a això hi afegies una tarifa ondulada (la de 56kB) eres el rei. Amb el pas del temps, processadors i discos durs es van ampliar, i actualment si no tens com a mínim 1TB de disc dur i ADSL de 20 MB no ets res de res. Doncs bé, evolucionant en el tema de capacitats, Seagate té la intenció de traure discos durs de 60 TB (1 TB per polzada quadrada), i us preguntareu: com es podran posar 60 TB en uns discos de 3,5 polzades?

Doncs molt fàcil, mitjançant la tecnologia HAMR creada per Fujitsu. Què és aquesta tecnologia? Doncs segons es diu, permet gravar dades magnèticament en dispositius d’emmagatzemament d’alta estabilitat. Seagate ha promès aquesta mena de discos, però no esperem veure’ls gaire aviat al mercat, segurament trigaran un parell d’anys a ser posats a la venda i segurament no estaran a l’abast de molts ja que el preu serà desorbitat i s’enfocaran més a servidors i còpies de seguretat.

D’aquesta manera, Seagate seria la primera empresa mundial en crear discos durs d’alta capacitat i se situaria com a líder en capacitats.

Font

 

Copyleft 2012 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: