Second Life al tel

Compartir

S’executa a l’iPhone gràcies a streaming de vídeo proporcionat per un servidor intermedi, emprant una tècnica semblant a la què usa Opera amb el seu navegador Mini per a telèfons mòbils.


Guillem Alsina (guillem@imatica.org) – Fins ara, per entrar a l’entorn del món virtual per antonomàsia, calia un ordinador potent amb una tarja gràfica d’última generació. Ni pensar per a això en un petit dispositiu mòbil com ara un telèfon. Però els temps avancen, i això ja és possible gràcies a la companyia Comverse a un petit artifici de funcionament.

De fet, el programari creat per Comverse no és pròpiament un client de Second Life, si no quelcom semblant al què Opera realitza amb el seu navegador Mini per a telèfons mòbils preprocessant les pàgines web en un servidor intermedi i enviant el resultat al terminal de l’usuari.

En el cas que ens ocupa, el "client" de Comverse s’executa en el navegador web Safari (pel què en principi i teòricament, es pot traspassar a un ordinador de sobretaula) com a plug-in de vídeo. El que fa és llegir les dades entrades per l’usuari que interacciona amb el món virtual, les envia al servidor intermedi que executa de forma efectiva la connexió i grava un vídeo amb els resultats, vídeo que és enviat al client.

Aquest procediment fa que la interacció amb Second Life no sigui tan fluida com l’habitual emprant el client de Linden Labs, doncs l’usuari ha d’esperar la descàrrega del vídeo de resultat de les seves accions, però tampoc està pensat per passar llargues estones en el món virtual, si no simplement per realitzar algunes determinades accions amb el nostre avatar.

De moment, el programari de Comverse ha estat mostrat públicament en el Mobile World Congress 2008 celebrat la setmana passada a Barcelona, executant-se sobre un iPhone. Constitueix una prova de concepte, pel que no s’han donat dates de lliurament al públic i ni tan sols se sap si s’arribarà a això. Tot i això, sembla que representants de la companyia haurien admès que es tracta d’un programa pilot que permetria, a més, portar la mateixa tecnologia a jocs en línia com World Of Warcraft, que tenen a molts seguidors pendents de les aventures i desventures dels seus avatars.

Més informació:

Demo del producte (amb vídeo inclòs) a la pàgina web de Comverse
http://www.comverse.com/in_the_news.aspx?newsId=1160

Guillem Alsina