Second Life: causa de divorci

Compartir

Un matrimoni britànic anuncia la seva separació després que un dels conjugues descobrís que l’altre mantenia una relació virtual amb una altra persona.


Guillem Alsina (guillem@imatica.org) – La vida "real" i la "virtual" estan cada cop més unides i relacionades, malgrat que de fet hi ha gent que les veu com dues cares d’una mateixa moneda, una sola vida. Tot i això, la majoria de la gent encara veu una línia de separació entre totes dues, més gruixuda o prima depenent del que es faci en una i altra o de la matèria de la qual estiguem parlant. Per exemple, mantenir una relació amb algú a qui només es coneix en un entorn virtual és enganyar la parella? Per a Amy Taylor, una ciutadana britànica no hi ha cap mena de dubte: ho és.

Taylor, de 28 anys, ha iniciat els tràmits de divorci de la seva parella, David Pollard de 40 anys, en descobrir a aquest darrer a l’ordinador del seu domicili amb el seu avatar en el món virtual Second Life en una posició compromesa amb l’avatar d’una usuària nord-americana a la qual havia conegut recentment a les sales de xat d’aquest entorn virtual.

La jove britànica ja havia trobat amb anterioritat al seu marit als comandaments del seu ordinador amb el seu respectiu avatar de Second Life havent contractat els serveis d’una prostituta virtual. Llavors va llogar els serveis d’un detectiu també virtual en el món de Second Life, per tal que seguís al seu marit. Aquests fets, dignes de novel·la policíaca barata ambientada en els anys cinquanta als Estats units, van acabar bé per a la parella, doncs Pollard va superar el test.

Tot i això, fa uns dies Amy va tornar a sorprendre al seu marit en actitud poc decorosa amb una altra dona… o bé hauríem de parlar d’actituds poc decoroses per part dels seus avatars? El cas és que la jove va considerar aquest engany tan greu com si l’acte s’hagués consumat en la realitat, malgrat que el matrimoni viu a la Gran Bretanya i la tercera en discòrdia resideix als estats Units. I, en conseqüència, va encetar els tràmits de divorci.

L’advocat contractat per Taylor per dur els tràmits del divorci no es va mostrar gaire sorprès segons informa l’agència Reuters, ja que aquest és el segon cas d’aquesta setmana en el qual Second Life és la causa de la separació de la parella. Es dóna la circumstància en aquest cas que Amy Taylor i David Pollard es van conèixer fa tres anys en una sala de xat d’Internet.

Aquest cas és tan sols una mostra de què les noves tecnologies estan cada dia més imbricades a la societat en general, almenys en aquells països en els quals la tecnologia informàtica està a l’abast del ciutadà mitjà. Tenim des de fa temps un nou mitjà a l’abast per conèixer a la nostra "mitja taronja", i les parelles que s’han conegut en sales de xat o llocs web de contactes ja no són rares de veure.

Segons ha declarat Amy Taylor a News.com, el seu cor ja ha trobat a un nou inquilí, al qual va conèixer jugant a l’entorn virtual World Of WarCraft.

Un altre cas que s’ha esdevingut recentment i que ens mostra que les barreres entre allò real i allò virtual van caient poc a poc és el d’una ciutadana japonesa de 43 anys, que després de què la seva parella (aquesta estrictament virtual) es divorciés d’ella (divorci també virtual, es sobreentén), va entrar amb el nom d’usuari i contrasenya d’ell i va eliminar el seu avatar, "matant-lo" de forma simbòlica. L’home, tot disgustat, va denunciar el cas a la policia, que va detenir a la dona per accedir il·legalment a les dades informàtiques d’una altra persona i suplantació d’identitat. S’enfronta ara a una possible condemna de cinc anys de presó per aquests delictes.

Guillem Alsina