Segona RC d’Android 4.4 per a PC

Compartir

Es basa en la versió 4.4.2, pren elements de Cyanogenmod, i està disponible en format Live CD.

El Projecte Android x-86 ha llançat la segona release candidate d’Android 4.4 “Kit Kat” per a x86, en forma de Live CD híbrid, amb el que tant es pot gravar en un CD-ROM com en una memòria USB mitjançant el programari adequat.

En ser un mitjà Live, podem arrencar l’ordinador i treballar amb ell sense haver-lo d’instal·lar, tot i que té les seves limitacions. La possibilitat d’instal·lació també està contemplada.

Aquest sistema pot ser interessant per usar en un ordinador portàtil com a sistema d’arrencada ràpid, per exemple per renovar un vell netbook que ja s’ha quedat antiquat a nivell de maquinari i al qual els sistemes d’escriptori li van pesats i no hi volem instal·lar Chromium OS (Chrome OS) o no podem pel maquinari.

Aquesta release candidate es basa en Android 4.4.1 (KitKat-MR1 release) al qual se li ha afegit el codi font necessari per optimitzar el seu ús a la plataforma x86.

Entre les novetats que aporta respecte a l’anterior release candidate (la primera d’Android 4.4) ens trobem el muntatge automàtic de sistemes de fitxers extraïbles (targes de memòria, pendrives USB,…), la millora en el reconeixement i ús dels sensors presents en el maquinari com l’acceleròmetre, i elements trets de Cyanogenmod com el launcher (llançador d’aplicacions) i el gestor de fitxers.

 

Copyleft 2014 El Mur Tecnològic
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà El Mur Tecnològic

Guillem Alsina
Etiquetes: