Segons algunes estadístiques, Chrome ja és el navegador més utilitzat

Compartir

Molts mitjans han ocupat les seves portades avui amb la notícia que el browser de Google havia superat en quota d’usuaris a l’Internet Explorer de Microsoft. I, tot i això, estadístiques, estudis, dades i xifres n’hi ha molts, i no tots indiquen el mateix.

Ja sabem que la fredor i imparcialitat dels números es veu entelada per les interpretacions dels resultats i les divergències en la presa de dades, com quan es donen les xifres d’una manifestació, que segons de quina banda es miri (organització o contraris a ella) es donen unes xifres molt diferents emparant-se en els mètodes de càlcul.

Quelcom semblant passa si parlem d’ús d’aplicacions informàtiques i, més concretament, d’una cosa tan bàsica com el navegador web. Hi ha diferents formes de comptabilitzar l’ús d’aquests i diverses maneres de capturar les dades, així com diferents fonts.

Una de les companyies de referència que es dedica al mesurament d’audiències i paràmetres com quin és el navegador web més utilitzat pels internautes, StatCounter, dóna a conèixer que, segons les seves estadístiques, aquesta plaça privilegiada és ocupada per Google Chrome.

Font: StatCounter Global Stats – Browser Market Share


Aquesta mateixa setmana el navegador de la companyia de Mountain View ha arribat al 32,76% dels usuaris entre tots els internautes, sempre segons les estadístiques de StatCounter, mentre que l’Internet Explorer de Microsoft s’ha quedat en un 31,94%. A aquests els segueixen Firefox (25,47%), Safari (7,08%) i Opera (1,74%).

Però les estadístiques de StatCounter no són les úniques.

Segons podem llegir en els informes de Net Applications, aquesta empresa xifra la quota de mercat de l’Internet Explorer en un 50% de mercat, mentre que Chrome no arriba tan sols a la segona plaça, lloc ocupat per Firefox amb un 18,65% i Chrome en la tercera posició amb un 17,41%.

El problema és, en realitat, inexistent; tan sols es tracta de dues maneres diferents de mesurar les audiències a la Xarxa. Si volguéssim una cosa ajustada amb la realitat només ens quedaria una opció: anar casa per casa, per tot el món a preguntar si hi ha ordinador a la casa i quins browsers s’empren quan es navega per Internet. Només llavors sabríem amb certesa quin és el browser més utilitzat en el món.

Això si, independentment de les xifres, Chrome ha fet una gran progressió en els darrers mesos, i és gairebé unànime l’opinió que superarà a Firefox en els rànquings d’adopció de browsers, i que, si no ho ha fet ja al contrari del que indica StatCounter, aviat podria superar a l’IE.

 

Copyleft 2012 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina
Etiquetes: