Sembla confirmat que YouTube oferir? v

Compartir

Segons es pot desprendre de les declaracions d’un dels fundadors de la companyia, aquesta (especialitzada en el vídeo social en línia) facilitarà la transmissió en directe de continguts en un futur proper.


Guillem Alsina (guillem@imatica.org) – Des de fa alguns dies no deixen de llegir-se notícies a Internet sobre la futura entrada de YouTube (propietat de Google) en el camp del vídeo en viu, és a dir, de retransmissions en directe.

Fins ara, el popular lloc permet només la gravació d’arxius de vídeo que després són pujats per l’usuari al servidor, però són sempre vídeos ja finalitzats i que poden fins i tot haver estat editats. Amb aquest nou servei, YouTube obriria la possibilitat d’emetre a través de les seves pàgines en el mateix moment de realitzar la gravació, com si de televisió en directe es tractés.

Aquesta possibilitat és, de moment, un simple esbós apuntat per Steve Chen, un dels fundadors de la reeixida companyia, que representa el paradigma de la Web 2.0 . Per tant, no tenim a la nostra disposició detalls tècnics de l’oferta ni tan sols una beta amb la qual començar a "jugar".

Tampoc hi ha una data concreta establerta per al llançament del nou servei, malgrat que Chen es va referir a algun moment durant els propers mesos que conformen el 2008, així que abans de final d’any és possible que puguem començar a emetre en directe a través de YouTube.

Probablement el sistema seria una gran oportunitat per a tota mena d’usuaris, des dels finals que ara empren el popular servei de vídeo social en línia per a gravar simples pallassades o continguts sense més importància que ser un simple divertiment o continguts més seriosos o fins i tot artístics, fins a professionals que busquen realitzar una difusió d’un contingut com pot ser una xerrada, conferència, debat o acte, que veurien una forma ràpida i barata de realitzar la retransmissió, a més de deslliurar-se en bona part de l’esforç tècnic de muntar la retransmissió.

Perquè, amb enviar el vídeo al servei ja n’hi hauria d’haver prou per garantir-ne la redifusió. A més, no ens hauríem de preocupar per contractar un hosting per emmagatzemar i distribuir el vídeo en viu, YouTube es preocuparia per això i la nostra tasca consistiria només en garantir un canal de pujada prou alt com per enviar al servidor de la companyia propietat de Google la informació de vídeo i àudio amb una qualitat prou bona.

No seria la primera solució

YouTube no inventaria la roda en el cas de començar a oferir vídeo en viu a través d’Internet en format streaming, doncs des de fa algun temps existeixen solucions pioneres com qik, un servei en línia que ens permet transmetre vídeos que estiguem gravant amb el nostre telèfon mòbil per després compartir-los a la nostra xarxa social Facebook, Twitter o altra.

Fins i tot Yahoo! té el seu propi canal de vídeos en directe, malgrat que aquesta com altres empreses que van seguir l’estela de YouTube, no han tingut tant d’èxit ni impacte social, pel que és previsible que el vídeo en viu pugui ser un èxit a Internet en el moment en què YouTube posi les seves mans sobre ell.

Guillem Alsina