Sembla que, a la fi, Google sí que podria comercialitzar el seu propi telèfon mòbil

Compartir

AndroidSegons informacions donades a conèixer pel Wall Street Journal i procedents de fonts no revelades, la companyia del cercador podria llançar-se finalment a l’arena de la construcció i venda de telèfons mòbils de la mà d’HTC. Aquesta aposta havia quedat descartada quan es va presentar Android com una plataforma oberta a qualsevol fabricant.

Guillem Alsina (guillem@imatica.org) – Citat com a font per altres rotatius en línia, el Journal afirma que Google començarà a vendre un terminal lliure sota la seva marca en algun moment del 2010. El telèfon, anomenat Nexus One, estaria sent provat actualment per treballadors de la companyia del cercador.

Abans de què Google llancés Android com a plataforma oberta a qualsevol fabricant, s’especulava amb la possibilitat que l’entrada del gegant d’Internet en el món de la telefonia mòbil es fes amb un terminal propi. Si bé després de la presentació d’Android i de que Google detallés els seus plans es va descartar la idea d’un Google Phone, aquesta ha tornat amb força en les darreres setmanes.

El Wall Street Journal recolza la seva tesi en la informació d’una font no revelada que estaria molt propera al projecte. Segons aquesta, el telèfon de Google s’anomenarà Nexus One, funcionarà sota Android -naturalment- i serà fabricat per HTC. El seu model de comercialització no serà vinculant-lo a cap operadora en concret, sinó venent-lo lliure en exclusiva a través d’Internet per a què després sigui l’usuari el qui contracti el servei de telefonia i accés a Internet pel seu compte.

El model de negoci, doncs, s’assemblaria al del desenvolupament espanyol Geeksphone, un terminal també basat en Android que es ven sense vinculació a cap operadora en concret.

Estratègia encertada?

Posant-nos en el cas de què la informació del rotatiu nord-americà sigui certa, cal preguntar-se si l’aparició d’un Google Phone en el mercat no podria molestar a les operadores, especialment a les nord-americanes i europees. Si la multinacional del cercador llança un telèfon propi, de ben segur que abans ha fet una sèrie d’estudis de mercat i/o contactat amb les operadores que es poden sentir més molestes per això, i està segura que el llançament no li perjudicarà en absolut.

O bé, al contrari, preveu que aquest moviment reforçarà la seva posició en el mercat encara que sigui a costa de guanyar-se algunes enemistats. Sigui com sigui, si Google acaba llançant un telèfon, és que estarà segura del que fa, independentment de si després es demostra que això va ser una errada o un encert.

Dubtes sobre la informació del Journal

Tot i que el rotatiu nord-americà acostuma a ser una font fiable d’informació i disposa de bones fonts en la indústria, els recents enfrontaments entre el seu propietari (el multimilionari nord-americà Rupert Murdoch) i la companyia del cercador em fan prendre aquesta informació amb certes reserves, malgrat que no arriba a l’escepticisme. No dubto de l’honradesa dels professionals que l’han tret a la llum, encara que si en certa mesura de les fonts i de que tot sigui una estratègia orquestrada per qui sembla actualment un ferm aliat de Microsoft per fer mal a Google.

La companyia, de moment, guarda silenci sobre el tema, i és poc probable que en els propers dies es facin declaracions al respecte.

Copyleft 2009 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)