Sentit comú

Compartir

Les comunitats hacktivistes espanyola i argentina demostraran tenir més sentit comú que els seus governants i les multinacionals si no s’emboliquen en cap conflicte en línia.

La presidenta Fernández de Kirchner a l'ull de l'huracà, una polèmica que no s'hauria d'estendre a la Xarxa. Imatge cortesía de Daniel Ivoskus a Flickr sota llicència Creative Commons

La presidenta Fernández de Kirchner a l'ull de l'huracà, una polèmica que no s'hauria d'estendre a la Xarxa. Imatge cortesía de Daniel Ivoskus a Flickr sota llicència Creative Commons

Vagi per davant que no em decanto per cap dels dos bàndols en la “guerra” comercial que ha començat fa escassament dos dies, i que enfronta el govern argentí d’una banda i a l’espanyol juntament amb la multinacional del petroli Repsol per l’altra. Me’n refio tant (que és poc) dels arguments d’uns com dels altres, i no dono ni trec la raó a ningú.

El que sí espero és que, a diferència d’altres conflictes que s’han donat al món, aquest no s’estengui a la Xarxa amb atacs de hacking creuats entre els qui defensen a un o altre bàndol.

És lícit posicionar-se amb els uns o els altres d’acord amb els arguments que s’escolten en els mitjans de comunicació, però una cosa és donar la raó a una de les parts i una altra molt diferent “prendre les armes” per atacar a un suposat enemic; no perquè hagi passat això jo deixaré de considerar com a amics a aquells que tinc a l’Argentina (que per cert, són molt bons amics encara que a la majoria només els conec virtualment), ni deixaré d’anar de tant en tant a menjar-me una parrillada a algun dels restaurants argentins que hi ha a Girona, o a prendre un mate si em ve de gust. El conflicte és una cosa que afecta a Repsol, a YPF, i als governs implicats.

No cediré a cap pressió sobre el meu “patriotisme” perquè no concebo que tots els argentins tinguin la culpa que el seu govern hagi expropiat YPF, i espero que aquest bon sentit comú regni també en la comunitat hacker, tant espanyola com argentina, pel que s’abstinguin de fer-la grossa per aquesta causa.

 

Copyleft 2012 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina
Etiquetes: