Series.ly acusa a Seriesyonkis de llançar-los un atac DDoS

Compartir

Són dos llocs web que compartixen enllaços a continguts audiovisuals, un tema sempre delicat respecte a les lleis, i ara Series.ly acusa a Seriesyonkis de guerra bruta. Mentre que l’acusat es defensa, alguns parlen de truc propagandístic d’un lloc web que està guanyant més usuaris cada dia.

Series.ly sota atac?

Com en molts altres casos, el present és un d’aquests enfrontaments en els què gairebé ningú aliè a ambdós contendents sap com va començar i qui té la raó si algú l’arriba a tenir.

Tot es va donar a conèixer aquest dilluns, quant en el blog de Series.ly, els responsables d’aquest lloc que comparteix enllaços a continguts audiovisuals van acusar als seus “rivals” (per l’audiència, sembla que almenys si) de Seriesyonkis d’haver-los llançat un atac DDoS en contra seu.

Concretament, el que expliquen és que “Series.ly va començar a experimentar problemes tècnics. Vam veure que un dels servidors que aguanten les peticions de la web estava literalment ‘al límit’”. Si bé en un primer moment, els responsables d’aquest lloc web van adduir l’excessiu tràfic al seu èxit en creixement, indagacions posteriors els van demostrar que “Seriesyonkis havia redirigit tot el tràfic d’imatges extern al nostre servidor. Aquestes imatges són les que usuaris agafen d’un site d’internet per publicar en un altre, com un blog, fòrum, etc.”.

En resum: segons Series.ly, Seriesyonkis s’estava traient del damunt una part de tràfic molt pesada i incòmoda, i la hi estava endossant a ells mentre continuava oferint el seu servei. És com si els responsables d’una autopista desviessin el tràfic a l’autopista de la constructora de la competència havent cobrat ells prèviament el peatge.

Per la seva banda, des de Seriesyonkis s’ha emès un comunicat en el qual es nega l’autoria de qualsevol atac organitzat, adduint a més que tant el subdomini des del que suposadament es redirigeixen les imatges, com la IP que des de Series.ly identifiquen com a origen del suposat atac, estan donats de baixa des de fa nou mesos, malgrat que també indiquen que investigaran per si de cas algú hagués pogut manipular els seus servidors.

Terme no adequat

Des de www.imatica.org volem advertir que, malgrat que des de Series.ly s’hagi parlat d’un atac DDoS, el que s’ha vist fins ara és una pràctica coneguda com a Inline Linking o Hotlinking, consistent en no allotjar imatges o altres elements de la pàgina en el nostre mateix servidor, si no realitzar l’enllaç tenint aquest material en un altre servidor. Un atac DDoS respondria a l’enviament de paquets de dades des de centenars o milers d’ordinadors de manera simultània.

Si bé la segona pràctica és, a més d’immoral, il·legal de diverses maneres en molts països i emprada pel món del cibercrim, la segona és totalment legal i vàlida si es fa adequadament, sense molestar o abusar del servidor en el qual s’allotgen els continguts, encara que es pot arribar a erigir en una forma d’atac si es fa abusivament. Això és, precisament, el que es posa a debat en aquest cas.

Series.ly, un servei que va a més

Mentre que Seriesyonkis, una web veterana amb diverses ramificacions com Películasyonkis, empra per a l’exhibició dels seus continguts a serveis externs com Megavideo que inclouen una limitació temporal si no es paga una quota, Series.ly disposa d’un reproductor que es salta aquesta limitació. Així, si amb Seriesyonkis o Películasyonkis, molts continguts s’han de partir en dues o fins i tot tres sessions de visualització, amb Series.ly es pot estar tota una tarda veient capítols de sèries seguits “d’una tacada”.

Això ha fet que Series.ly guanyi molta popularitat en poc temps, i és el motiu que s’esgrimeix pràcticament de manera unànime per a justificar l’acció agressiva de Seriesyonkis cap a Series.ly, el d’alentir els seus servidors i deteriorar el servei ofert. Tot i això, els responsables de Seriesyonkis ofereixen una argumentació a favor seu molt completa i detallada.

 

Copyleft 2011 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: