Si Steve Jobs aixequés el cap…

Compartir

El dimecres 7 de març Apple va presentar el Nou iPad acompanyat de la renovació de l’Apple TV, ho podríem dir al revés? Ja que per a molts va decebre el nou iPad i el nom encara més.

Apple va presentar el nou iPad el dimecres 7 de març a les 19:00 de tarda. Tothom esperava l’iPad 3 amb una renovació fora de serie per avançar més a la seva competència directa, els tablets amb Android. Podríem dir que el més important del dia no va ser la renovació de l’iPad (que tothom sabia què incorporaria) si no el programari renovat del gàdget oblidat per a tothom, l’Apple TV.

Nosaltres vam estar expectants a la presentació de la poma mossegada amb el hashtag de #keycat on Mossegalapoma i el Bloc d’Apple en català, com ja és costum fan el seguiment en el nostre idioma. Potser ha estat la vegada que vaig observar menys ressò i menys gent dient que se’l compraria, de fet amb la baixada de preu de l’iPad 2 molta gent s’està plantejant no comprar-se el Nou iPad si no l’iPad 2.

Ara bé, tot té un perquè. Apple va presentar aquesta versió renovada i vitaminada de l’iPad per fer front a tota la competència presentada durant el Mobile World Congress. Serà suficient? El temps ho dirà. Apple té la sort de tenir el mercat de cara, de ser la primera en presentar un tablet revolucionari.

Totes les empreses que treballen a les ordres del robot verd, Android, tenen el desavantatge de ser els segons. De que sempre hi ha o Apple o tots ells. No s’enumeren per sistemes, s’enumera per opcions.

Android, sistema que està madurant i molt, prepara un 2012 dur a matar. Tots els tablets presentats al MWC tenen com a mínim dos processadors i són preciosos, i tots semblen unificar d’una vegada per totes un sistema operatiu de Google, Ice Cream Sandwich.

Bé un cop hem explicat el panorama, el nou iPad. Algu va quedar sorprès? Tots els rumors per variar es feien reals. Retina Display, millor càmera, una mena de Siri, més resolució, processador de doble nucli i quatre nuclis de GPU (targeta gràfica), com bé vam parlar amb l’Alex, company de feina, el que ha fet Apple és de llestos. Una aplicació utilitza el processador per executarse, després simplement utilitza la gràfica.

Un exemple: a quants de vosaltres us va lent Facebook? Fem apostes que amb el nou iPad, Facebook serà la millor aplicació per a xarxes socials, o de la xarxa social.

Però, després de tot això i presentar un seguit d’aplicacions com iWork (iPhoto i iMovie) per al dispositiu tàctil, què més va presentar Apple? Simplement farà gastar als embobats de la poma 400€ més amb diferències que molta gent -nosaltres inclosos- no notarem. Calia aquesta actualització quan l’iPad 2 té i tindrà mercat per finalitzar aquest 2012?

Personalment crec que Apple ha perdut una mica l’al·licient que tenia i la direcció presa per innovar, sorprendre.. Si Steve Jobs aixequés el cap crec que s’avergonyiria dels dirigents que va deixar al capdavant d’una empresa que va potenciar i fer ser referència mundial.

Tim Cook pot ser més bon directiu que Steve, però l’empenta que tenia ell per molts projectes que us deixés a les mans, mai seran el mateix. De Steve només n’hi ha un i ara està a iCloud rabiant amb vosaltres i les vostres “cagades”.

Recomanacions: usuaris de l’iPad 2, gaudiu del vostre dispositiu, tindrà vida fins que els governants de la poma mossegada li vulguin donar, ja sabeu que tot va a través de programari, si no expliqueu-me perque la bateria millora simplement amb software, ni que els usuaris fóssim tontos, això es pensen ells..

Usuaris sense iPad i amb opcions a comprar-se un gadget nou: espereu. No m’en refio un pèl de la companyia de la poma, seguríssim que a finals d’any tenim l’esperat iPad revolucionari.

Segurament veurem tablets al·lucinants de marques com Samsung, LG o qualsevol altre però, ara per ara, el mercat dels tablets és d’un i tots en sabeu el nom, Apple.

Per molt que us agradin els tablets de Samsung, ZTE, LG, “Nokia”, Motorola i un seguit immens de fabricants, ells mateixos ho reconeixen: els tablets amb Android no estàn triomfant, tothom té com a referent a un.

Steve Jobs, t’enyorem tant…

 

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: