SIMO comptarà enguany amb un gran suport de l’ATI

Compartir

L’Associació de Tècnics d’Informàtica tindrà un paper important en l’organització d’esdeveniments en les jornades en les que es celebra el certamen madrileny.

Un moment de la darrera edició del SIMO. Imatge cortesia d'IFEMA

Un moment de la darrera edició del SIMO. Imatge cortesia d’IFEMA

Un any més torna SIMO, el saló professional de les noves tecnologies de la informació i la comunicació, hereu del què al seu dia fou una de les principals fires d’informàtica d’Europa i, fins i tot, de les més destacables del món, fins que la crisi del model firal de finals del segle passat, principis del present, va obligar a l’organització a replantejar-se’n l’enfocament i el format de la veterana trobada.

Com a resultat, va sorgir un nou SIMO, molt més petit i amb una orientació molt més dirigida al professional del sector.

Com en edicions anteriors, la d’enguany comptarà amb el suport i participació activa de l’Associació de Tècnics d’Informàtica, entitat que agrupa el col·lectiu professional de l’Estat Espanyol de les noves tecnologies. He tingut l’oportunitat de parlar amb el President d’ATI Espanya, Dídac Lòpez, sobre la participació al SIMO de l’entitat que presideix:

Dídac Lòpez, president de l'ATI

Dídac Lòpez, president de l’ATI

SIMO es va reinventar fa quatre anys després de la crisi del model firal. Des de fa un parell d’edicions, l’ATI és companya de viatge en aquesta nova etapa. Quina ha estat la vostra experiència en aquest temps?

Nosaltres també ens estem reinventant des de fa any i mig, pel què la coincidència en el temps ens ha obligat també a replantejar-nos el nostre paper a la fira, on hi teníem un rol de presència modesta amb un estand, a ser molt més actius, i així va ser com l’any passat vam disposar d’una sala per dedicar una jornada a la realització de presentacions, que ens ha dut a una aposta molt més decidida enguany en què el SIMO és el nostre argument per a l’acte central de l’associació. En certa manera, SIMO s’ha transformat en un esdeveniment de networking mentre nosaltres hem descobert que la nostra principal funció és justament aquesta.

Té sentit una fira presencial en aquesta època en què tot es pot consultar per Internet? quin valor afegit aporta?

Té molt mes sentit fins i tot que abans gràcies a l’orientació cap al networking. No es tracta de conèixer els productes sense més, sinó de conèixer-se les persones que treballaran juntes la resta de l’any. El valor afegit està en facilitar aquests contactes en reunir en un mateix espai professionals de diferents empreses i àrees. D’altra banda, el què no té sentit és que una fira d’aquestes característiques duri 3 dies. Els 3 dies són els presencials, mentre que l’activitat, aquesta si en la xarxa, dura tot un any.

Quins actes durà a terme ATI en aquesta edició del SIMO?

ATI disposarà d’una sala d’actes dins del mateix saló principal on exposarà al públic 6 traks o fòrums en el format de taula rodona, amb temes de nivell estratègic per a directius com són els reptes en la gestió de les TIC o el futur del departament TIC, per a tècnics, com són les reflexions que farem sobre les metodologies de desenvolupament i qualitat de programari i la gestió de la seguretat, o per a professionals i la societat en general, com ho és l’agenda digital espanyola i europea, i el desenvolupament de les carreres dels professionals de les TIC.

Podem dir que SIMO s’erigeix com el gran esdeveniment per als professionals de l’ATI?

Per a nosaltres és una oportunitat de facilitar l’assistència dels nostres socis a un acte central de la nostra oferta d’activitats donant l’oportunitat que el nostre soci la compatibilitzi amb un dia a la pròpia fira.

 

Copyleft 2012 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina
Etiquetes: