Situació preocupant per a Sun Microsystems

Compartir

Un rotatiu del Silicon Valley afirma que la companyia acomiadarà uns 6.000 treballadors, mentre les seves accions no paren de caure.


Guillem Alsina (guillem@imatica.org) – Ja informàvem d’això fa un parell de mesos, i ara la situació torna a primera pàgina amb un article del The Mercury News del Silicon Valley, en el qual s’hi afirma que la companyia californiana realitzarà la reducció de plantilla més important del sector informàtic durant aquest any: ni més ni menys que el 18% de la seva plantilla, entre 5 i 6.000 treballadors.

A més d’aquesta mesura, la companyia també patirà algunes lleugeres reestructuracions en la divisió de programari i realiniarà altres seccions d’acord amb les necessitats del mercat. Tot això en un pla per reflotar la seva malmesa economia, segons segueix informant el Mercury News. Per a Sun, aquesta reestructuració suposarà un estalvi d’entre 700 i 800 milions de dòlars anuals aproximats.

L’estratègia de mercat que aplicarà la multinacional seguirà girant al voltant del programari lliure, quelcom al què s’ha compromès per escrit segons podem llegir a la nota de premsa que la companyia ha emès informant dels canvis. Les noves tecnologies d’Internet, i més concretament el Cloud Computing, també tindran cabuda en aquesta reorganització de Sun amb la seva pròpia unitat de negoci.

La cotització borsària de Sun no ha deixat de caure durant aquest darrer any, amb una corba especialment pronunciada des del maig i amb l’excepció d’un lleuger fre a la caiguda a l’agost, però que no ha deixat d’anar a la baixa. Els rumors han arribat a apuntar en algun moment a una adquisició per part d’una altra companyia, fins i tot alguna que pugui ser rival directa de Sun, o bé la venda de part de l’empresa com per exemple la unitat de fabricació de microxips i la seva arquitectura SPARC.

Guillem Alsina