Skype aposta fort pel vídeo amb la compra de Qik

Compartir

CES 2011La companyia adquirida s’ha especialitzat en retransmetre vídeo a temps real des de dispositius mòbils, fet que obre la porta a una multitud de noves possibilitats per a Skype.

 

CES 2011

Atenció: el present text es troba protegit per la llicència que podran trobar al final del mateix. En un període no superior als tres mesos, podrà ser trobat sota la llicència copyleft habitual.

Guillem Alsina (guillem@imatica.org) – Skype ha anunciat orgullosa en el CES l’adquisició de Qik, la primera gran compra que realitza aquesta companyia.

Qik s’ha especialitzat en facilitar l’emissió de vídeo a temps real des de dispositius mòbils ara com smartphones. El vídeo es pot veure a través d’una pàgina web, i pot ser públic o privat. El seu programari ve preinstal·lat en gran quantitat de smartphones de diverses companyies, i es troba disponible per a una àmplia varietat de plataformes com Android, iOS (iPhone), o Symbian.

No s’han detallat les xifres de l’operació, com tampoc si donarà lloc a algun nou producte de manera immediata, malgrat que el CEO de Skype ha afirmat que les possibilitats que aquesta adquisició aporta a la companyia i els seus productes són incomptables.

Per a Skype el vídeo és un element que guanya en importància a cada dia que passa. Per entendre ràpidament el perquè, només fa falta donar un cop d’ull a les xifres que ha presentat l’empresa en el CES: en el 2010 es va consolidar com la primera operadora a nivell mundial en trucades internacionals sumant les realitzades de Skype a telèfon (mòbil o fix) i de Skype a Skype, amb un 25% de tots els minuts parlats a tot el món. D’aquestes trucades, el 40% eren de vídeo.

Un moment de la roda de premsa de Skype al CES 2011

Per a l’iPhone, en les primeres 24 hores de disponibilitat de l’aplicació amb capacitat de videoconferència, es van produir 4 milions de descàrregues i 1 milió de trucades de vídeo.

La cita també ha estat aprofitada per a introduir la funcionalitat de vídeotrucada múltiple per a clients corporatius (una cosa semblant a una “party line” amb vídeo), la inclusió de compatibilitat amb Skype en els reproductors Blu-ray de Panasonic, i Skypekit.

Aquest darrer consisteix en un kit de programari que permet als programadors incloure compatibilitat amb Skype (videotrucada inclosa, com no) en sistemes encastats. Una de les aplicacions mostrades a la roda de premsa ha estat una càmera per a bebès amb aquesta funcionalitat.

Copyright (c) 2011 www.imatica.org
Tots els drets reservats. Es permet la lliure reproducció del titular de la notícia, així com la citació de la URL dins del servidor www.imatica.org sota qualsevol circumstància, però sense reproduir total o parcialment cap altra part del text sense l’autorització explícita per part de l’autor o el mitjà

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)