Skype disponible per a mòbils Symbian S60 de Nokia

Compartir

Telefonia mòbilPermet la realització de trucades de veu i intercanvi de missatges de text instantanis, i ja es pot descarregar des de l’OVI Store. Aquest és el primer pas de Skype per “abordar” els principals fabricants de smartphones.

Skype per a Symbian S60Redacció – Ha trigat molt per com n’estan d’esteses la plataforma, el fabricant dels telèfons i el mateix productor del programari, però finalment els posseïdors d’un telèfon Nokia equipat amb Symbian S60 ja tenen a la seva disposició a l’OVI Store el client de Skype per a comunicacions VoIP.

La descàrrega es pot realitzar des de ja per a models com l’N97, E66, E51, N95 o 5800 XpressMusic, i el programari pot emprar una connexió 3G o WiFi. Es recomana disposar d’un pla de dades contractat que disposi de tarifa plana per tal que l’augment del cost d’usar Skype no sigui superior a l’estalvi que suposa en trucades, especialment en les internacionals.

L’aplicació per a telèfons Nokia també permet la realització de xats de text a través del sistema de missatgeria instantània i xat de Skype.

En la nota de premsa en la qual s’anuncia la disponibilitat d’aquest desenvolupament, Skype afirma que aquest és el primer pas, i que després dels telèfons de Nokia vindran els d’altres fabricants com Sony Ericsson. Per part de Nokia, probablement el fabricant finlandès vulgui revitalitzar la seva plataforma abans de la sortida al mercat de la seva propera versió, per tal de contenir la forta empenta que estan experimentant l’iPhone d’Apple i els terminals basats en Android.

Copyleft 2009 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina