Skype es posa a l’abast de més de 20 milions de nous usuaris

Compartir

iPhoneAmb el llançament del seu client per a iPhone 3G i iPod Touch de segona generació, la companyia de comunicacions arriba a una massa d’usuaris considerable, que sense cap mena de dubte augmentarà amb el proper llançament del seu client per a BlackBerry i la versió 3.0 per a Windows Mobile.

Guillem Alsina (guillem@imatica.org) – Skype ha anunciat el llançament del seu client de telefonia IP per a la plataforma mòbil d’Apple, que a partir d’avui mateix es pot descarregar gratuïtament des de l’App Store. El marca escollit per fer aquesta presentació ha estat la fira CTIA Wireless 2009 que s’està celebrant aquests dies a Las Vegas (Estats Units).

Així és l'Skype per a iPhoneAquest programari és compatible amb l’iPhone 3G i amb els iPod Touch de segona generació, ja que els anteriors models de la primera generació no disposen de micròfon per poder mantenir converses de veu. En el cas del reproductor multimèdia, és obvi que l’única via de connexió possible per a mantenir una conversa serà el WiFi. Malgrat tot, en el cas de l’iPhone sembla ser que les operadores nord-americanes han pressionat fins aconseguir que el programari de Skype només funcioni en connexions WiFi i no amb la mateixa connexió 3G del terminal, ja que la possibilitat de realitzar trucades aprofitant la tarifa plana de connexió a Internet minvaria substancialment els ingressos d’aquestes operadores.

A més de les capacitats de VoIP disponibles per a la resta de plataformes en què es troba disponible el programari de Skype, el programa per a l’iPhone/iPod Touch proporciona també les funcionalitats de missatgeria instantània i la possibilitat de saber si els nostres contactes estan o no en línia en qualsevol moment.

Amb aquest moviment, Skype pot arribar a la butxaca d’uns 13 milions d’usuaris que s’estima han adquirit l’iPhone 3G (sense comptar aquells que van fer el mateix amb el model de primera generació), més diversos milions més que disposen d’un iPod Touch de segona generació. En total, podem estimar que aquest programa podria ser utilitzat per uns vint milions d’usuaris potencials, alguns dels quals ja ho són de la seva aplicació per a ordinadors de sobretaula (s’estima que Skype disposa de 400 milions d’usuaris registrats), i altres serien nous usuaris.

Següent objectiu: BlackBerry

Aquí no acaben els plans d’expansió de Skype. Tot i que el salt cap a l’iPhone és sense cap mena de dubte un gran pas, la companyia de comunicacions té a la seva mira una altra plataforma de smartphones molt estesa, actualment líder en el mercat: BlackBerry, de la canadenca RIM. No s’han donat més detalls sobre aquesta operació com ara una data de llançament o disponibilitat de la versió beta.

A més d’aquesta entrada en una nova plataforma, Skype també està ultimant els detalls de la propera versió 3.0 del seu client per a Windows Mobile, que ja té en fase beta. És d’esperar que totes aquestes noves iniciatives reforcin encara més el lideratge de Skype i li comportin afegir una bona quantitat de nous usuaris a la seva cartera.

Copyleft 2009 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)