Skype incorpora videoconferència a múltiples bandes i integració amb Facebook

Compartir

La primera d’aquestes funcionalitats estava sent provada en una versió beta del programari des de feia unes setmanes i, de moment, només es troba disponible per a Windows, mentre que la segona està sent la més publicitada donat el gran èxit de la xarxa social.

Guillem Alsina (guillem@imatica.org) – Skype s’equipara a l’iChat d’Apple en una funcionalitat de la que gaudeix el segon però li mancava al primer, malgrat que de moment el cèlebre servei de VoIP es dota d’ella només en la seva versió per a Windows: videoconferència entre diversos usuaris al mateix temps.

Era una funcionalitat que es portava testejant des de feia algunes setmanes en una versió beta que es podia trobar en el lloc web de la companyia i que, a més, també es podia aconseguir mitjançant eines externes, si no tinc mal entès. Skype proporciona una API per als desenvolupaments de terceres parts que permet aconseguir ampliar les funcionalitats d’aquest programari per part de qualsevol programador independent o empresa interessada.

La multiconferència era, precisament, un dels aspectes que els usuaris més demanaven a Skype, i si bé fins ara era possible només amb àudio, no era així amb el vídeo. La versió 5.0 del programari corregeix aquesta mancança, malgrat que de moment només es troba disponible per a Windows. Les versions per a Mac OS i GNU/Linux se suposa que vindran més endavant.

Segons informa la mateixa Skype, les vídeotrucades són un fenomen a l’alça entre els usuaris del seu servei, i van representar un 40% de les trucades Skype a Skype*. Millorar aquest aspecte per estar a l’alçada d’altres solucions semblants i que poden representar competència directa era, doncs, un pas lògic.

Per aprofitar al màxim les possibilitats que ofereix la nova vídeotrucada amb diversos participants, també s’ha redissenyat la interfície del client, fent-la més diàfana i, al meu parer, més semblant al look Apple de senzillesa i modernitat. I és que la companyia de la poma continua sent una clara referència en moltes coses.

De passada, també s’ha millorat la qualitat de l’àudio i s’ha afegit la funcionalitat de recuperar trucades tallades degut a fallades en la connexió a Internet.

Apuntant-se al carro social

Facebook ven, i a Skype sembla que en són conscients d’això. És per això que han decidit integrar en el seu programari la possibilitat de realitzar trucades als contactes de la xarxa social, ja sigui directament al seu Skype o a un dels seus telèfons (mòbil o fixe), malgrat que per a aquesta darrera opció necessitarem disposar del necessari crèdit en Skype per tal de poder cursar trucades a números convencionals. Amb ell, també hi haurà la possibilitat d’enviar missatges SMS als nostres contactes.

A més de poder interactuar amb els nostres amics i coneguts online, la integració de Facebook en el nou Skype 5.0 també ens permetrà veure el nostre feed de notícies, actualitzar el nostre estat, comentar continguts afegits pels nostres contactes, i fins i tot accedir al famós botó “M’agrada” per tal de donar la nostra opinió favorable a algun dels elements publicats pels nostres contactes.

Amb aquest moviment, Skype aposta per la filosofia del que es considera social a Internet però sense buscar una solució pròpia, sinó pujant al carro del jugador més fort mentre es dedica a continuar fent el que coneix més bé: comunicar a les persones.

Facebook ha donat la benvinguda a la iniciativa de Skype.

* Amb Skype també es poden realitzar trucades a telèfons fixos i mòbils convencionals

Copyleft 2010 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina