Skype obre el seu còdec propietari de VoIP

Compartir

La companyia nord-americana publica les especificacions del còdec SILK, completant un procés que va encetar a mitjans 2009 amb el seu enviament a la IETF.

Guillem Alsina (guillem@imatica.org) – Skype ha completat un procés començat al juliol del 2009 amb l’enviament a la Internet Engineering Task Vaig Force* del protocol de VoIP (Veu sobre IP) SILK, emprat en el seu reconegut programari de comunicació per veu. Amb aquesta acció, la comunitat de desenvolupadors guanya accés a un protocol que permet oferir una gran qualitat de so sense necessitar gaire ample de banda, i que poden integrar a les seves aplicacions.

Això implica que, a partir d’ara, es podran implementar solucions compatibles amb Skype per a plataformes no suportades oficialment per l’empresa, així com crear clients alternatius o fins i tot tot un sistema de programari de comunicacions alternatiu al mateix Skype però que empri el mateix protocol.

La pròpia Skype també podrà rebre a partir d’ara aportacions de terceres parts com ara empreses o programadors independents, per a millorar o ampliar el seu còdec, gràcies a que les especificacions d’aquest ja són del domini públic.

Entre altres funcionalitats avançades que fan a aquest còdec molt interessant, es troba la de separar el soroll ambiental del de la veu humana per tal d’optimitzar el consum d’ample de banda.

* IETF, organisme encarregat de marcar els estàndards pel que fa a protocols emprats a la Xarxa de xarxes, treballant en estreta col·laboració amb el W3C.

Més informació

Draft de l’especificació pública del protocol SILK

Copyleft 2009 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina