Skype, per fi disponible per a smartphones Android

Compartir

AndroidEra quelcom llargament esperat, i encara que ja hi havia client per a determinats terminals amb el sistema operatiu de Google, aquest no es trobava a disposició de tothom a la botiga virtual d’aplicacions Android Market. A més dels telèfons, la seva disponibilitat per als nombrosos tablets que estan sortint al mercat amb el sistema operatiu de Google sembla una oportunitat de mercat massa bona per a deixar-la escapar.

Redacció – Skype aporta als smartphones Android el seu conegut servei de VoIP que permet realitzar trucades gratuïtes a altres usuaris del mateix servei, i a números internacionals (fixos i mòbils) a preus reduïts, a més de poder mantenir converses per missatgeria instantània.

El client oficial per a Android, presentat ahir per Skype, és el primer que pot córrer en tots els dispositius que munten aquest sistema operatiu i que està inclòs a l’Android Market, la botiga virtual d’aplicacions de Google. Fins ara, però, si accedíem al lloc web de Skype se’ns informava que el programa estava disponible preinstal·lat en certs dispositius i països, com el Motorola Droid per als Estats Units.

En la presentació podem llegir que es necessita disposar de la versió 2.1 o superior d’Android per a què Skype pugui funcionar, i que aquest ha estat testejat en terminals d’HTC i Motorola. Fora d’aquests és probable que funcioni sense problemes, encara que això no es pot garantir i, de fet, la mateixa Skype informa d’alguns problemes detectats amb el Samsung Galaxy S que estan en via de ser resolts.

Objectiu tablets?

Però, més enllà dels smartphones, el veritable objectiu de Skype poden ser els tablets lleugers, que es preveuen el regal estrella d’aquest nadal i molts dels exemplars dels quals muntaran Android com a sistema operatiu. Encara que l’iPad s’endurà bona part d’aquest mercat encara incipient i no està del tot clar com reaccionarà el mercat davant del PlayBook de RIM, els tablets amb Android s’acosten cada cop més en autèntica onada i, de fet, fa poc Samsung presentava el seu Galaxy Tab, més petit i lleuger que el d’Apple i que empra el sistema operatiu de Google. Aquest dispositiu munta la versió 2.2 d’Android, pel que és candidat a executar el client de Skype sense gaires problemes.

És més lògic que les funcions de VoIP i videoconferència s’emprin còmodament asseguts a la sala d’estar del nostre domicili o a l’oficina que en mobilitat, a més de comptar amb el handicap de trobar una bona connexió Wi-Fi per al nostre smartphone o un lloc en el qual la cobertura HSPA no ens falli. El veritable objectiu de Skype es pot trobar, doncs, en aquest mercat més que en el dels smartphones, però sense oblidar-los.

Copyleft 2010 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina