Small Basic, l’aposta de Microsoft per a l’ensenyament de la programació

Compartir

Un enginyer de programari de Microsoft ha creat una variant de Visual Basic que torna a la simplicitat dels orígens d’aquest llenguatge de la companyia de Redmond, fent-lo ideal per a l’ensenyament de la programació.


Guillem Alsina (guillem@imatica.org) – Només 15 paraules reservades formen tota la sintaxi que necessita Small Basic, tota una mostra de senzillesa per acostar el món de la programació a aquelles persones que no tenen coneixements tècnics i no tenen la intenció de cursar estudis dedicats al tema però sí tenen la curiositat de conèixer un nou món i augmentar els seus coneixements informàtics d’una manera senzilla.

Small Basic està basat en la plataforma .NET de Microsoft, i les seves arrels s’enfonsen en el llenguatge BASIC, l’adaptació més famosa del qual és el Visual Basic de la mateixa companyia fundada per Bill Gates, del qual també en rep influències.

La descàrrega de l’entorn és gratuïta i pesa només 4 megabytes, convertint-lo en una opció molt lleugera per a totes aquelles persones que es decideixin a aprendre programació com a hobbie o bé per a l’ensenyament d’aquesta disciplina al nivell més bàsic.

A més de l’entorn, els usuaris tenen a la seva disposició un bloc en el qual obtenir exemples de programació, exercicis i material divers. Small Basic és extensible amb llibreries de terceres parts, pel què la seva senzillesa inicial es pot reconvertir en certa potència, tot i que estant limitats sempre per la seva senzilla concepció original.

Evidentment, per a projectes mínimament seriosos comptem amb altres opcions més potents com les versions més simples de Visual Basic.

Guillem Alsina