Smart TV Alliance unifica criteris de testeig i admissió d’apps

Compartir

El nou esquema facilita la vida als desenvolupadors, que crearan una sola vegada i podran publicar en les diverses plataformes dels diferents membres.

En la seva roda de premsa en el Consumer Electronics Show, la Smart TV Alliance ha presentat la versió 2.0 del seu SDK per a desenvolupadors d’apps. L’estàndard triat per aquest grup de fabricants és l’HTML5, atès que la plataforma web és el nexe comú que tots i cadascun d’ells empra.

Jordan Shen, de Panasonic, dirigeix unes paraules als assistents a la roda de premsa

Jordan Shen, de Panasonic, dirigeix unes paraules als assistents a la roda de premsa

L’estandardització en el procés de creació i testeig de les aplicacions no implica en absolut que hi hagi d’haver una sola botiga virtual, una única app store per a tots els membres de l’aliança. Tot i buscar facilitar la vida als desenvolupadors, aquestes empreses continuen sent rivals comercials, per la qual cosa és probable que a cadascuna d’elles li interessi acceptar o denegar cadascuna de les aplicacions segons li convingui, o que el creador d’una app l’orienti a què estigui disponible només per als televisors d’un determinat fabricant.

El procés de verificació per al seu funcionament correcte amb l’estàndard el durà a terme directament la Smart TV Alliance com a entitat, que és amb qui hauran de tractar els desenvolupadors per tal de certificar la seva app. A partir d’aquí, i a través de la mateixa aliança, l’app serà distribuïda als seus membres fabricants de televisors.

El mateix acte també ha estat aprofitat per a presentar els nous membres de l’aliança: Panasonic, IBM, Abox42, Specificmedia, i TechniSat. Actualment ja hi ha varietat de membres pel que el camp d’acció d’aquests no només es limita a la construcció de televisors.

 

Copyright (c) 2013 www.imatica.org
Tots els drets reservats. Es permet la lliure reproducció del titular de la notícia, així com la citació de la URL dins del servidor www.imatica.org sota qualsevol circumstància, però sense reproduir total o parcialment cap altra part del text sense l’autorització explícita per part de l’autor o el mitjà

Guillem Alsina
Etiquetes: