Amazon vol esprémer al màxim el seu èxit en els dispositius

Compartir

No es vol quedar només amb l’èxit del Kindle, si no també entrar en el món dels smartphones usant la mateixa palanca que en el camp dels tablets: els seus continguts.

Com serà el telèfon d'Amazon? Fotomuntatge a partir d'una fotografia de Johan Larsson a Flickr

Com serà el telèfon d'Amazon? Fotomuntatge a partir d'una fotografia de Johan Larsson a Flickr

Forts rumors apunten a què el gran llibreter d’Internet llançarà un telèfon mòbil intel·ligent (smartphone) al mercat en algun moment del 2012, probablement en el darrer trimestre.

La informació arriba, principalment, de la mà de Citigroup. Un dels seus analistes assegura que el dispositiu serà de “rang mitjà”, emprant una CPU Texas Instruments i xips de comunicacions de Qualcomm.

El model de comercialització serà el mateix que el del Kindle: Amazon no espera lucrar-se amb la venda de maquinari, si no amb els continguts que a posteriori vendrà als posseïdors d’aquest aparell. És per això que serà un dispositiu amb un cost de fabricació molt assequible (uns 100 dòlars), i que la companyia vendrà a les operadores per uns 170 dòlars, potser menys.

Es desconeixen altres detalls tècnics del smartphone, com per exemple quin sistema operatiu muntarà. Si hem de comparar l’evolució de la saga Kindle amb el que podrà ser aquest terminal, podem trobar-nos amb un Android o, fins i tot, amb un Linux fet a mida o amb la mateixa plataforma de Google però retallada per controlar al màxim què és el que pot i no pot fer l’usuari amb el telèfon.

 

Copyleft 2011 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina
Etiquetes: