Socl: el buscador social de Microsoft

Compartir

El tema social cada vegada està més de moda, qui ho pot negar? Doncs Microsoft no vol perdre l’oportunitat d’apuntar-se a les xarxes socials, té preparada una renovació total al buscador i és dirà Socl i serà més o menys així.

El tema social està de moda i no és rar que les empreses no vulguin pujar a temps al món. Foursquare ha renovat avui la seva web pensant en el mateix. Realment està de moda i la facilitat i netedat de les aplicacions és innegable. És el futur.

Per què ho neguem? ens agrada espiar, ens agrada saber què volen els nostres seguidors, amics o coneguts, encara que l’aspecte social va una mica més endavant i per això, Microsoft ha creat Socl, una barreja de buscador i xarxa social. Una manera diferent d’aportar una novetat a la xarxa, diferent a Google amb Google+ que potser agrada més.

Sembla que Microsoft ha deixat de banda al Flash o el seu Silverlight que poc ha durat per passar-se totalment a HTML5, serà que ja sabia el seu final? Microsoft dona un cop damunt la taula dels buscadors/xarxes socials i intentarà arrancar ara a les xarxes socials després d’anar retardat amb terminals ara puja al mòn social també tard. Però de vegades val anar més amb precaució i no caure en picat.

Encara que té certa semblança amb Google+, té 3 columnes totalment separades en la que el feed social ocupa la part central, i les columnes laterals pels interessos, cerques, contactes i invitacions…

La principal diferència també és que en comptes de preguntar què estàs fent, pregunta què estàs buscant. El resultat és que si un usuari està buscant el mateix que nosaltres en el resultat aparegui el que també ha buscat i seleccionat ell. Seria convertir Socl en un potent buscador que l’alimentaria l’usuari final amb les seves cerques i resultats.

De moment està en beta tancada a l’espera que s’obri, encara no està clar. Esperem que Microsoft no s’adormi i puguem provar-la quant més aviat millor. Qui diu per Nadal o el CES, nosaltres i serem, ens seguiràs?

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: