Softbank adquirirà el 70% de Sprint per entrar en el mercat nord-americà

Compartir

L’operadora nipona invertirà fins a 8.000 milions de dòlars en la nova societat producte de l’operació, potenciant sobretot les xarxes 4G de Sprint.

Les operadores de telefonia mòbil Softbank (Japó) i Sprint (Estats Units) han anunciat l’adquisició del 70% de la segona per part de la primera, fet que permetrà a la companyia nipona entrar en el lucratiu mercat nord-americà en controlar Sprint.

El mercat de la telefonia mòbil al Japó ha arribat a un punt de saturació en què es fa difícil créixer, mentre que el mercat als Estats Units encara hi ha oportunitats per a això. És per això que Softbank ha buscat invertir en aquest mercat, en el qual encara hi pot trobar aire per a acabar d’omplir els seus pulmons.

Entre els resultats de la transacció, es troba el d’insuflar un capital de 8.000 milions de dòlars a l’operadora adquirida, dels poc més de 20.000 milions que li va a costar l’operació en el seu conjunt.

Softbank invertirà molt probablement en potenciar la xarxa 4G que Sprint està desplegant als Estats Units, aprofitant la seva pròpia experiència en el país nipó.

Un dels aspectes visibles de l’adquisició serà el canvi en el nom que emprarà la nova subsidiària nord-americana de Softbank, que passarà a operar a la borsa sota la denominació de New Sprint. No queda clar si aquesta nomenclatura serà emprada també comercialment.

 

Copyleft 2012 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina
Etiquetes: