Sol, el portàtil alimentat amb energia solar

Compartir

La companyia fabricant assegura que estarà a punt en unes poques setmanes, i que es presentarà en dues opcions: normal i submergible.

En la darrera entrada del blog de la companyia fabricant d’aquest portàtil que porta l’explícit nom de Sol, s’hi indica que les primeres unitats de prova ja han estat enviades als distribuïdors per tal que les avaluïn.

Sol és un portàtil amb pantalla LCD de 13″ i resolució WXGA, processador Intel Atom D2500 a 1,86 GHz de doble nucli, disc dur de 320 GB, memòria RAM de 4 GB, GPS i mòdem 3G/4G. Com a sistema operatiu empra Ubuntu.

Però la principal característica de Sol és que s’alimenta mitjançant energia solar, gràcies a uns panells que porta incorporats al xassís.

El portàtil Sol amb els panells solars desplegats

El portàtil Sol amb els panells solars desplegats

En aquest cas, no busqueu un estilitzat ultrabook, perquè en la seva carcassa també hi trobem els panells solars que, naturalment, ocupen volum i afegeixen una mica de pes al conjunt, per poc que sigui.

Un handicap que es torna en avantatge quan treballem en entorns en els quals ens és summament difícil trobar un endoll, fins i tot per setmanes; per exemple, al mig d’un desert o en els pols, en qualsevol escenari podem aprofitar senzillament l’energia solar per recarregar el nostre ordinador i treballar.

Els participants en competicions esportives com el Ral·li Dakar, els cooperants internacionals, i països en vies de desenvolupament amb àmplies àrees rurals a les quals gairebé no hi arriba l’electricitat o ho fa de manera feble i irregular, poden ser clients potencials d’aquest nou portàtil.

La companyia fabricant comercialitzarà també una variant de Sol que és submergible, tot i que no especifiquen produnditat ni temps. Tampoc s’han donat a conèixer preus d’aquests equips.

 

Copyleft 2014 El Mur Tecnològic
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà El Mur Tecnològic

Guillem Alsina
Etiquetes: