Sony busca restablir una certa normalitat en el seu servei PSN

Compartir

PlayStationLa multinacional japonesa ha començat a restaurar l’accés als seus serveis online per a PlayStation de manera esgraonada per als diferents països en els quals, començant per la capa que permet accedir a les opcions multijugador en els videojocs. Una actualització del programari de la videoconsola, necessària per a poder connectar-se, exigirà que tots els usuaris canviïn la seva contrasenya d’accés.

Redacció – Comença la fi del malson per a Sony, malgrat que encara s’haurà d’enfrontar durant molt de temps a les seves conseqüències i, en especial, a la mala imatge que ha deixat entre els usuaris (i és que l’empresa ja ha estat objecte d’acudits transmesos per Internet), a més d’haver de fer front a les investigacions encetades per diverses de les autoritats reguladores del mercat en uns quants països. Però, de moment, una bona notícia: PSN comença a recuperar la normalitat.

Sony ha anunciat oficialment que comença a aixecar novament els serveis de la seva PlayStation Network, la xarxa virtual que permet als posseïdors d’una videoconsola PlayStation jugar entre ells i accedir a serveis com ara la descàrrega de continguts digitals (per exemple pel·lícules), després que el servei fos tancat el passat 20 d’abril quan foren detectats una sèrie d’atacs cibernètics comesos contra la seguretat de la xarxa entre els dies 17 i 19 del mateix mes d’abril, i en els quals els assaltants es van poder haver fet amb dades sensibles dels usuaris com els seus noms, contrasenyes i fins i tot dades de les targes de crèdit.

La reactivació es produeix després de la publicació d’una nova actualització del programari de la videoconsola (versió 3.61), obligatòria i que força a l’usuari a canviar la seva contrasenya d’accés a la xarxa de Sony.

No s’han donat més detalls per ara, però se sap que la reactivació es farà esglaonadament, pel que encara trigarem dies a veure una PSN totalment operativa i a ple rendiment com abans de l’incident.

Copyleft 2011 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina