Sony entra per fi en el segment dels netbooks

Compartir

Malgrat que la companyia nipona ha volgut distanciar el seu Vaio sèrie P de la denominació netbook, aquesta màquina posseeix totes les característiques que defineixen a aquesta mena d’aparells, només que millorades.


Guillem Alsina (guillem@imatica.org) – Després de l’entrada d’HP, Dell, Toshiba i Lenovo en el sector dels netbooks i davant l’absència d’Apple, l’única gran que encara quedava per estrenar-se amb les màquines més petites del mercat era Sony, que ha aprofitat el CES de Las Vegas per presentar la seva aposta d’ordinador ultraportàtil: el nou Vaio Sèrie P. Malgrat tot, Sony ha volgut desmarcar-se de la denominació netbook per les prestacions i disseny d’aquesta màquina que, a més, s’allunya de la definició pel seu preu: 900 Dòlars (una mica més de 650 Euros).

El nou Vaio P

El Vaio Sèrie P serà un dels ordinadors més petits del mercat si no el més petit, amb unes dimensions de 24,4 cm. de llargada, 11,9 d’amplada i alçada, i 2 de gruix. Armat amb un processador Intel a 1,33 GHz. el model del qual no s’ha especificat però que probablement serà un Atom, 2 GB. de RAM i 60 GB. de disc dur (o bé una unitat de 128 SSD), proporciona dos ports USB 2.0 (un a cada banda), sortida d’àudio, lector de targes SD, i una altra ranura per a Memory Stick Duo amb funcionalitat MagicGate*. Disposa de dues possibles bateries, la de durada normal (estimades quatre hores) i la de durada ampliada (unes vuit hores).

La pantalla de 8" retroil·luminada amb tecnologia LED és de la més alta qualitat, digna d’una companyia que s’enorgulleix dels seus televisors de la línia Bravia. Al seu costat hi trobem la webcam Motion Eye i el micròfon per a la realització de videoconferència.

Una altra de les prestacions incloses és el GPS que facilita l’ús dels serveis de geoposicionament i geolocalització en línia, de manera que traçar rutes serà quelcom realment simple. La tarja WiFi, per la seva banda, compleix amb els estàndards 802.11 b, g i n i integra també Bluetooth.

Com a sistema operatiu, Sony ha optat per Windows Vista Home Premium amb els habituals extres de la seva pròpia collita com VAIO Startup Assistant, Click to Disc Editor, VAIO Movie Story o VAIO Media plus. Aquest pot ser un dels pocs punts criticables de l’aparell, ja que és àmpliament sabut que Vista té dificultats per moure’s amb soltura en aquesta mena de dispositius, i ha estat precisament el taló d’Aquil·les de la gamma més alta de l’HP Mini-Note 2133.

Un dels punts que s’han cuidat més en aquest aparell (i que al seu torn el diferencien de la competència) és el conjunt de teclat i ratolí. Amb tecles molt àmplies que el fan assemblar-se a l’abans esmentat HP Mini-Note (actualment, i sense cap mena de dubte, el teclat més còmode de tots els netbooks), no disposa de superfície tàctil per al ratolí, un element que a en haver-se d’empetitir, molts usuaris han titllat d’incòmode.

En el seu lloc, el Vaio P recorre al trackpoint, una tecnologia àmpliament coneguda especialment per als usuaris que hagin posseït un IBM o Toshiba de generacions anteriors al Pentium IV, doncs era un sistema emprat sobretot per aquestes dues companyies. Per la seva banda, les tecles disposen d’un espai entre elles, de la mateixa manera que els teclats dels seus germans grans de la gamma Vaio; és a dir, cada tecla és independent de l’altra.

Detall del teclat del Vaio P


Pel que fa al pes, aquesta petita meravella és de les més lleugeres que existeixen al mercat, partint dels prop de 700 grams, malgrat que depenent també de si s’utilitza la bateria estesa o no (amb la qual, naturalment, augmenten pes i volum).

El Vaio P és sense cap mena de dubte una aposta de qualitat en el sector dels netbooks, que ofereix unes prestacions, un disseny i una comoditat que l’allunyen de la resta de l’oferta, especialment dels models més econòmics. Naturalment, i com a únic handicap destacable, aquesta qualitat es paga…

* consistent en la possibilitat d’encriptar els continguts de la tarja.

Guillem Alsina