Sony Ericsson aposta pel mercat de l’oci i la diferenciació en la interfície dels seus terminals

Compartir

Mobile World Congress 2011La joint venture sueco-japonesa va presentar l’esperat Xperia Play, el seu smartphone-videoconsola a més dels Xperia neo i el pro, que s’afegeixen a l’arc (presentat en el CES de Las Vegas) per fer d’aquest un any amb molts llançaments per a la multinacional.

Guillem Alsina (guillem@imatica.org) – Sony Ericsson ha apostat fort pel Mobile World Congress un any més amb la presentació d’un dels terminals més esperats, l’Xperia Play, que afegeix al smartphone basat en Android el maquinari i programari necessaris per convertir el telèfon en una potent videoconsola portàtil.

El Play és una aposta molt forta de la companyia pel món lúdic, essent el primer terminal certificat PlayStation (el primer? això deixa entreveure que n’hi haurà més). La seva forma no deixa lloc a dubtes: on hi hauria d’haver un teclat retràctil, hi trobem uns comandaments de joc al més pur estil PSP, tal i com podem veure en la imatge.

Xperia Play

Tot i que no sóc jugador (només molt ocasionalment) de videoconsola, smartphone o ordinador, he de dir que la meva primera impressió dels comandaments de control de l’Xperia Play és que són difícils de dominar.

El cor d’aquesta petita videoconsola-smartphone batega al ritme d’un processador SnapDragon de Qualcomm a 1 GHz. que treballa colza contra colza amb un processador de gràfics empotrat d’Adreno, fet que permet la visualització d’imatges en 3D a 60 fps.

Pel que fa a l’Xperia neo, es tracta aparentment d’un smartphone dirigit a un públic eminentment jove, essent força tot terreny que tant serveix per a l’oci com per a treballar, malgrat que òbviament més per a la primera cosa que per a la segona.

El model pro és pràcticament el mateix que el neo, però afegint-li per la part del maquinari un teclat QWERTY complet lliscant i, en l’apartat de programari, un editor de documents (el neo només pot llegir-los, sense tenir possibilitat de modificar-los).

Tots els models presentats empren la versió 2.3 “Gingerbread” d’Android amb una interfície personalitzada que recorda l’estil gràfic que podem apreciar en el sistema operatiu de la PS3.

Estratègia: oci

Tot i que en la seva nova gamma Sony Ericsson compta amb un terminal anomenat Pro (el que dóna clarament a entendre que es dirigeix a un ús eminentment corporatiu), queda ben palès que el sector de públic que busca captar la multinacional sueco-japonesa és el d’aquells usuaris que juguen amb el seu mòbil. Fins i tot en les demos que es podien veure en la festa per a premsa (i en la qual vam poder tocar directament els terminals), els continguts amb els que es demostrava l’Xperia Pro eren els eminentment lúdics: pel·lícules, música i videojocs.

Amb un disseny avantguardista que busca les formes orgàniques, una interfície d’usuari que recorda a la de la PlayStation 3 i la PSP, i la qualitat en el vídeo i l’àudio, Sony Ericsson es llança a per totes a captar el sector del públic juvenil que utilitza el mòbil com una possibilitat més de gaudir de les seves estones d’oci.

Copyleft 2011 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)