Sony Ericsson aposta pel verd

Compartir

Telefonia mòbilLa joint-venture sueco-japonesa aposta per l’ecologia amb la seva nova línia GreenHeart, amb la que espera començar a remuntar el vol després de patir la crisi actual en tota la seva cruesa.

Redacció – No bufen vents favorables per a aquesta veterana empresa fruit de la unió de dos grans de l’electrònica i les telecomunicacions: per una banda la japonesa Sony, la qualitat de la qual en àudio i vídeo és de sobra coneguda, i per una altra Ericsson, multinacional sueca que porta dècades proporcionant tot tipus de maquinari i serveis al mercat de les telecomunicacions tant a les operadores com als usuaris finals. La seva aposta va ser la qualitat, quelcom indiscutible en els seus terminals, però no a qualsevol preu… el que ha acabat repercutint en les seves vendes en una època en què el preu és un factor diferencial important per a la majoria dels usuaris.

La joint-venture sembla haver-se adonat de la seva errada i estar recapacitant sobre quin ha de ser el seu rumb en el futur. Un dels canvi que ja està introduint en la seva línia de productes és que aquests siguin més ecològics, més “verds”.

La nova gamma de telèfons de Sony Ericsson rep l’explícit nom de GreenHeart (cor verd), i es basa en l’ús de materials reciclats i el màxim estalvi de paper i carbó. El primer s’aconsegueix emprant almenys un 50% de plàstics reciclats en la fabricació del terminal, i el segon incloent els manuals només en format electrònic i reduint el volum de la caixa que conté el terminal. Els estàndards de disseny i funcionalitat continuen sent els habituals de la marca, que no vol perdre la seva bona fama en el mercat a base de rebaixar la qualitat dels seus productes.

Les innovacions sostenibles no pararan aquí, doncs la multinacional ja ha anunciat que en el futur immediat aquestes iniciatives s’estendran a tota la resta del seu catàleg de productes. Els primers terminals de la gamma GreeHeart presentats han estat el C901 i el NAITE, en els quals s’han inclòs també algunes aplicacions “ecològiques”, com per exemple per a calcular la nostra contribució a la protecció del medi ambient en diversos aspectes.

Copyleft 2009 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)