Sony Ericsson enfoca els seus terminals a l’usuari més exigent

Compartir

Mobile World Congress 2010Els Xperia X10 Mini i Mini Pro són amb prou feines més grans que una tarja de crèdit però integren la nova interfície d’usuari UXP i, el segon, un complet teclat QWERTY. Són dos dels cinc membres de la família de telèfons que la joint-venture sueco-japonesa ha presentat enguany en el Mobile World Congress, i que per les seves prestacions estan clarament orientats al segment més exigent dels usuaris.

Especial Mobile World Congress 2010

Guillem Alsina (guillem@imatica.org) – La multinacional producte de l’aliança de la sueca Ericsson i la Japonesa Sony no travessa una situació pròspera en l’àmbit econòmic, però el futur sembla que es presenta més bé si es jutja pels darrers números presentats (que redueixen les pèrdues més del que era d’esperar) i l’empenta que sembla estar demostrant en els nous dissenys de telèfons.

La mostra d’això últim la tenim en l’acte de premsa que ahir diumenge dia 14 de febrer va organitzar la companyia a Barcelona, i en el qual va presentar -novament- l’Xperia X10 i el Vivaz, a més d’ampliar la seva gamma amb els “descendents” d’aquests models: l’Xperia Mini, el Mini Pro i el Vivaz Pro.

Xperia X10 Mini ProL’Xperia Mini és potser el més destacable dels cinc, ja que no és gaire més gran que una tarja de crèdit, quelcom que agrairan els usuaris als qui no agrada de carregar amb un gran mòbil o que ja porten prou coses a les seves butxaques com per a incloure un mòbil que ocupi molt. El Mini Pro és exactament el mateix disseny amb un teclat QWERTY retràctil.

En tots aquests terminals destaquen els segells d’identitat de la companyia: d’una banda, un disseny acurat, inspirat -segons ens explicaven- per les formes orgàniques i, més concretament, per la curvatura humana. No hi va haver més aclariments sobre la corba a la que concretament es referien…

D’altra banda, la qualitat de l’àudio i el vídeo, com sempre molt bona en tots els dispositius d’aquesta companyia. La interfície d’usuari, batejada com a UXP (per User Experience) està feta per a gaudir-ne, i comprèn unes quantes capes comptant el sistema operatiu que hi ha a sota.

Amb això, Sony Ericsson busca abstraure l’usuari de la plataforma concreta que està emprant (sigui Android, Symbian o Windows Mobile), i li proporciona una experiència comuna en tots els telèfons de la marca.

Android, un més de la família

VivazEncetat el torn de preguntes per part dels assistents de la premsa, les primeres van anar dirigides a investigar sobre l’estratègia de la multinacional pel que fa a Android i a la seva opinió sobre el Nexus One, el telèfon de Google llançat recentment.

Per a Sony Ericsson (i sempre des de la postura oficial), Android és una plataforma més de les emprades per a equipar als seus telèfons, la majoria dels nous llançaments però sense que això signifiqui l’abandonament de Symbian o Windows Phone.

Particularment, crec que Sony Ericsson diversificarà molt en aquest sentit, no afavorirà més una plataforma que una altra, ja que no disposa de res propi i s’ha d’orientar per les seves necessitats i les preferències del mercat que, ara mateix, mira més cap a Android.

Copyleft 2009 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)