Sony Ericsson es desmarca de Symbian

Compartir

SymbianAlt directiu de la joint-venture sueco-japonesa va afirmar que aquesta empresa no llançarà més terminals basats en Symbian, i encara que va afirmar que es reforçarà l’estratègia Android, aquest no serà emprat en exclusiva, fet que ens deixa amb Windows Phone 7 com a única alternativa a la plataforma de Google.

Guillem Alsina (guillem@imatica.org) – En la presentació dels seus nous terminals que la companyia va fer en el Mobile World Congress d’enguany, els representants d’aquesta van afirmar que Android seria només una de les tres plataformes amb les quals treballaria. Les altres serien Symbian (tradicional per a Sony Ericsson) i Windows Mobile. Tot i això, i en unes recents declaracions realitzades a Bloomberg, un alt directiu de la joint-venture sueco-japonesa va deixar ben clar que l’empresa no comercialitzaria més mòbils amb Symbian.

Malgrat tot, aquestes declaracions són incongruents amb el fet de que la companyia continuarà formant part de la Fundació Symbian, pel que les paraules del portaveu de Sony Ericsson podrien quedar només en algun tipus de vàcua amenaça.

Aquesta podria ser deguda a diversos motius: el primer és que, tecnològicament, Symbian s’havia anat quedant desfasat respecte als seus principals competidors, en especial Android i iOS, encara que també enfront de BlackBerry OS. Tot i la profunda reforma duta a terme de la plataforma per part de la fundació que la protegeix, és possible que Sony Ericsson encara no estigui satisfeta amb el rentat de cara que se li ha fet i, per això, pressioni d’aquesta manera per veure si s’accelera la seva total renovació, la primera escala de la qual fou la recent presentació dels nous terminals de Nokia.

Una segona possibilitat és que amb aquest moviment, l’empresa vulgui desestabilitzar a Nokia (que, recordem, és propietària de Symbian) en un moment delicat i en el que, tot i ser el principal venedor de telèfons del món, el seu regnat és contínuament qüestionat posant-se-li una data de caducitat. Quedant-se com a membre de la Fundació Symbian, a Nokia sempre li podria fer certa por que l’actuació de Sony Ericsson vagi en perjudici de la seva plataforma.

La veritat és que amb la pèrdua de Sony Ericsson, a Symbian només li queden Samsung i Nokia com a fabricants d’entitat, i és probable que la primera l’abandoni (si no ho ha fet ja) en favor d’una bicefalia Android-Bada, amb el què a banda d’alguns fabricants de poca importància fora dels mercats orientals, es quedarà només amb el fabricant finlandès.

Copyleft 2010 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina