Sony Ericsson podria apostar per la ‘franquícia’ PlayStation per a un nou smartphone

Compartir

El PlayStation Phone seria un híbrid entre videoconsola de jocs portàtil (en aquest cas, inspirat per la PSP Go) i un smartphone. Se suposa que muntarà Android i podria sortir al mercat en algun moment del 2011.

Guillem Alsina (guillem@imatica.org) – Tal i com ja ha fet Motorola amb anterioritat, Sony Ericsson està apostant fort per Android per tal de superar la situació de crisi en el mercat que la va portar en un moment determinat a córrer el perill de desaparició (ja fos per separació de les dues empreses que l’apadrinen, o bé per fallida), però que gràcies a una sèrie de bons terminals, està aconseguint una bona fama entre consumidors i analistes, encara que això sigui més lent de traduir en termes de quota de mercat.

Per culminar aquest procés i posicionar-se més a prop de Nokia (actual líder de mercat) al mateix temps que contraresta l’empenta d’Apple amb l’iPhone, la joint-venture sueco-japonesa podria optar per acollir-se a una de les franquícies amb més èxit en el món dels videojocs: PlayStation. De fet, el PlayStation Phone és un rumor del domini públic des de fa uns quants mesos, i ara Engadget ha publicat algunes imatges del que seria un prototip d’aquest terminal.

Segons la informació publicada pel rotatiu especialitzat en noves tecnologies, el telèfon de PlayStation tindrà un processador SnapDragon de Qualcomm a 1 GHz. i mig “giga” de memòria RAM. Funcionarà amb Android, i per la data de llançament podria fer-ho amb la versió 3.0 del sistema. Val a dir que Engadget especula amb el llançament per a algun moment del 2011, tot i que tampoc seria desgavellat pensar en una sortida al mercat a temps per a aquesta campanya nadalenca. Tot dependrà de les possibilitats de mercat enfront de la crisi imperant (que en alguns països continua i en altres s’entreveu la recuperació econòmica).

Vistes les imatges, el PlayStation Phone podria basar-se en el model més potent de la família Xperia, el X10, però d’un gruix superior ja que, en comptes del teclat QWERTY retràctil que podríem trobar a la part inferior (i el qual no s’inclou en el X10), tenim en el seu lloc els comandaments per a la videoconsola.

El principal problema que pot presentar aquest nou híbrid per a Sony Ericsson és el programari. La PSP Go no empra Android com a sistema operatiu, el qual serà usat (almenys, presumptament) pel smartphone. Es pot suposar que, o bé el fabricant està treballant en un run-time que permeti executar els jocs natius de PSP Go en el nou aparell, o bé que estiga treballant amb un enfocament diametralment oposat: afegir el que sigui necessari al sistema operatiu que equipa la PSP Go per a què pugui gestionar tot allò relacionat amb un telèfon mòbil, com són les trucades o els missatges SMS.

Però per què tanta importància amb poder executar la base de programari lúdic ja disponible per a altres models de videoconsola portàtil? Simple: és l’as a la màniga amb què comptarà en el mercat en cas de materialitzar-se aquest projecte.

El gran atractiu del PlayStation Phone serà, precisament, l’execució de videojocs, amb el que si els desenvolupadors han de començar des de zero per a una plataforma que no saben amb certesa si tindrà èxit, és probable que s’ho pensin dues i tres vegades. Igualment, els usuaris poden veure com un llast l’haver d’adquirir tota una nova col·lecció de jocs.

Si Sony Ericsson vol garantir l’èxit d’aquesta aposta (recordem, sempre en cas de confirmar-se) haurà de facilitar la vida tant a uns com a altres, amb el que és més que probable que la principal dificultat amb què s’estigui topant sigui, precisament, la de garantir la compatibilitat en el programari. Això també retardaria, amb gran probabilitat, la data de sortida al mercat cap a l’estiu del 2011 pel cap baix.

Copyleft 2010 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina