Sony Ericsson prepara una reestructuraci

Compartir

Afectada per la crisi econòmica, la joint-venture sueco-japonesa es prepara per a reduir el seu catàleg de telèfons mòbils i a eliminar 2.000 llocs de treball a tot el món.


Redacció imatica.org – Després de cinc anys sense caure en pèrdues, Sony Ericsson va presentar uns resultats negatius en aquest darrer trimestre per valor de 25 milions d’Euros (uns 34 milions de dòlars). En comparació, el mateix període de l’any passat va donar un resultat de 267 milions d’Euros (uns 363 milions de dòlars) en beneficis, sense cap mena de dubte una caiguda important.

Sony Ericsson va néixer el 2001 arran de les pèrdues experimentades per Ericsson, una de les veteranes en el negoci de la telefonia mòbil, i l’estancament al mercat de Sony, companyia japonesa que no acabava de trobar el seu forat fora del mercat nipó. Seguint amb la màxima "la unió fa la força", ambdues companyies van decidir combinar les seves unitats de fabricació de terminals de telefonia mòbil. La companyia resultant, Sony Ericsson, posseeix marques i tecnologies molt interessants com els prestigiosos segells Walkman o Ciber-Shot de Sony (referits a àudio i imatge respectivament), i Bravia per a les pantalles dels telèfons, malgrat que aquesta darrera només es comercialitza al Japó.

La primera de les mesures que adoptarà la companyia serà reduir el seu catàleg de terminals. Per a això fusionarà les tres subdivisions de disseny i construcció de telèfons (dedicades cadascuna d’elles a una àrea d’interès per a la companyia) en una de sola. No s’han donat a conèixer més detalls d’aquest pla, però és probable que l’empresa vulgui quedar-se només amb la fabricació d’aquells terminals que li donin un marge de beneficis més gran. Aquests acostumen a ser els més cars.

És probable que -seguint aquest raonament- en el futur vegem a les botigues de telefonia els aparells de Sony Ericsson amb més altes prestacions, especialment aquells models que inclouen potents càmeres de fotos/vídeo o àudio de gran qualitat i dirigits als melòmans més exigents. També és possible que vegem una explosió dels Smartphones tipus Xperia X1, l’objectiu del qual és presentar batalla en el mercat a la sèrie Communicator de Nokia.

Aquesta mesura de reducció del catàleg implica també la reducció de línies de muntatge, factories o despatxos de disseny, el que redunda també en l’existència d’un pla de reducció de planter estimat en 2.000 llocs de treball menys que es restaran dels prop de 9.500 existents actualment a tot el món. Sense cap mena de dubte, una decisió molt important i que afectarà a un gran nombre de persones i famílies en una època de crisis en la qual trobar feina no és fàcil.

Més informació:

Article del prestigiós Financial Times en el qual s’hi expliquen alguns detalls d’aquesta operació

Guillem Alsina