Sony Ericsson també aposta per Android

Compartir

AndroidUna potent pantalla de 480×854 píxels i l’absència del teclat QWERTY habitual d’aquesta sèrie de terminals, els punts més destacats del nou model.

El nou Xperia X10Guillem Alsina (guillem@imatica.org) – Immersa en un procés de redefinició de les seves activitats i estructura després dels seus mals resultats financers i la seva pèrdua de posició en el mercat enfront dels principals fabricants coreans, la joint-venture sueco-japonesa presenta el seu primer terminal basat en Android, el sistema operatiu creat per Google per al món de la telefonia mòbil.

Estètica i funcionalment, el nou Xperia X10 surt dels cànons que han marcat els dos primers models de la sèrie, els X1 i X2, ja que és lleugerament més gran (l’X1 era un prodigi de petitesa tot i portar inclòs un complet teclat QWERTY, quelcom que ja de per si ocupa prou espai), no inclou el teclat lliscant dels altres models, i la seva pantalla és més gran que en els casos anteriors.

Fins ara, Sony Ericsson havia apostat per la plataforma Windows Mobile de Microsoft, però amb aquest terminal entra en el mercat d’Android, cada dia més a l’alça, duent a terme la mateixa estratègia que altres com Acer o Motorola estan seguint: equipar a algun o alguns dels seus models de gamma alta amb la plataforma de Google mentre mantenen les seves plataformes tradicionals per a la resta dels terminals.

Amb l’X10, la multinacional sueco-japonesa sembla buscar també el cop d’efecte que la tregui del pou en què ha caigut a causa de la desconnexió que pateix amb el públic i els mals resultats econòmics derivats d’això. El fabricant no passa per un bon moment, i malgrat haver aconseguit menys pèrdues de les esperades en els darrers resultats econòmics, encara no aconsegueix reflotar. És la mateixa estratègia que en el seu moment va adoptar la nord-americana Motorola i sembla que de moment li va bé: s’està recuperant, torna a gaudir del favor del públic i acapara portades dels mitjans especialitzats.

Seguint amb les últimes tendències del mercat, el Sony Ericsson Xperia X10 és un mòbil social que ens facilita l’accés als nostres serveis preferits com Facebook o Twitter (com no!) així com dedicat a l’oci digital. En la seva gran pantalla WVGA de 4 polzades i 480×854 píxels és fàcil i còmode veure fotografies i vídeos de YouTube, i la qualitat del so -com és, d’altra banda, habitual en aquesta empresa- és molt alta.

Entre les aplicacions de programari incloses en el telèfon comptem amb Timescape, un centre de control des del qual podrem accedir a la informació de tots els nostres contactes, creuant entrades de Facebook amb Twitter i converses mantingudes via correu electrònic. El camí encetat per Palm amb el WebOS d’unificar totes les comunicacions possibles en una sola via de consulta ha deixat una petjada fonda a la indústria…

Per la seva banda, Mediascape unifica en un sol programari el reproductor de mitjans, ja sigui de fotografies, vídeos emmagatzemats en local, streaming (YouTube) o àudio.

Per a acabar amb l’apartat programari, el sistema de reconeixement facial permet integrar en una sola via tota la informació relativa a una persona, ja sigui informació procedent de Timescape com de Mediascape. La potent càmera de 8,1 Mpx. (també un dels punts forts de tota la gamma Sony Ericsson) sense cap mena de dubte ajuda molt en aquestes tasques.

Tot i haver estat ja presentat, l’Xperia X10 no es trobarà a les botigues fins al primer trimestre de l’any vinent, quelcom estrany pel cap baix doncs sembla que es perdrà la campanya nadalenca, un període en el qual els gàdgets electrònics (incloent els telèfons mòbils) tenen cada cop més tirada.

Coincidint amb aquesta presentació, Sony Ericsson també llança el redisseny del seu bloc de producte, pensat per acostar més de tu a tu (i, perquè no dir-ho, també orientat a un públic més geek) al públic final els seus nous terminals i iniciatives.

El nou Xperia X10 

Copyleft 2009 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)