Sony podria ser la primera “gran” en apostar per Firefox OS

Compartir

La companyia nipona posa a disposició d’usuaris i desenvolupadors una ROM del sistema operatiu mòbil de Mozilla per al seu Xperia E.

Durant el recentment celebrat Mobile World Congress, un anunci realitzat per Sony va passar més o menys desapercebut enmig del gran maremàgnum que és la fira, i d’algunes presentacions de productes com la del tablet Xperia Z de la mateixa Sony. Aquest anunci al qual em refereixo és la .

El Sony Xperia E és un smartphone de gamma mitjana/baixa per als temps actuals, que munta un microprocessador Qualcomm Snapdragon d’un sol nucli a 1 GHz. de velocitat, juntament amb una GPU Adreno 200, 512 MB. de RAM i 4 GB. d’emmagatzemament intern (la meitat disponibles per a l’usuari), ampliable per mitjà de targes microSD. La seva pantalla de 3,5” ofereix una resolució de 320×480 píxels.

Amb aquest maquinari, l’Xperia E és un candidat ideal per a rebre Firefox OS, perquè tal i com ja havia explicat en un article anterior, disposa d’un maquinari que no és punter però sí econòmic, que és el que precisament busca Mozilla per tal de promocionar la seva plataforma en els mercats emergents.

Sony Mobile es troba actualment avaluant Firefox OS, amb el recolzament de l’operadora espanyola Telefónica. Això pot voler dir que la decisió d’implementar-lo en alguns dels seus models ja està presa, i que el que falta és que la marca nipona faci els seus números per veure si li surt rendible el vendre terminals amb aquest sistema en mercats com el brasiler (on sortirà primer).

Sony ofereix moltes facilitats als qui vulguin manipular els seus terminals Xperia, incloent-hi instruccions oficials sobre com obrir el bootloader. Seria possible que, al final, llancés algun model de terminal obert, podent triar entre un sistema operatiu o un altre, un moviment semblant al què alguns fabricants d’ordinadors van intentar fa temps amb GNU/Linux i Microsoft Windows, donant a triar entre una o altra plataforma en el moment d’adquirir la màquina.

En el cas d’aquest hipotètic telèfon, l’elecció es podria fer en el moment de l’arrancada i configuració de la màquina, o bé en el moment d’encarregar-lo a la botiga. Seria una bona forma de testejar les preferències dels consumidors en un mercat consolidat com el de l’Estat Espanyol.

 

Copyleft 2013 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina
Etiquetes: