Sony presenta phablet i nou smartwatch

Compartir

L’Xperia Z Ultra ofereix una configuració molt semblant a l’Xperia Z tret de la resolució de pantalla i la càmera de fotos/vídeo, ambdós paràmetres inferiors respecte al model flagshipde la fabricant nipona.

La família Xperia al complet. Al mig, l'Xperia Z Ultra

La família Xperia al complet. Al mig, l’Xperia Z Ultra

L'Xperia Z Ultra amb un dels seus complements

L’Xperia Z Ultra amb un dels seus complements

La Mobile Asia Expo organitzada per la GSMA (la mateixa entitat encarregada de l’organització del Mobile World Congress) ha estat el marc triat per Sony per presentar les novetats de la seva gamma de smartphones i complements.

En primer lloc, i creixent en volum del terminal, la companyia japonesa ha mostrat el seu primer phablet, l’Xperia Z Ultra amb pantalla de 6,4” i que porta la mateixa lletra que el seu vaixell insígnia, l’Xperia Z resistent a l’aigua i a la pols. Munta una CPU de quàdruple nucli de Qualcomm, concretament el Snapdragon 800 a 2,2GHz, 2GB. de RAM, 16GB. d’emmagatzemament intern ampliable mitjançant targes microSD de fins a 64GB, càmera de fotos/vídeo principal (posterior) de 8Mpx. i secundària (davantera) de 2Mpx.

La configuració és pràcticament calcada a la de l’Xperia Z, variant en la càmera (que en el model flagship és de 13,1Mpx.) i, naturalment, la pantalla. A l’Xperia Z Ultra, les 6,4 polzades presenten una resolució HD de fins a 1080×1920 amb una densitat de 344ppi (punts per polzada), mentre que l’Xperia Z ofereix exactament la mateixa resolució en 5”, donant com resultat una densitat més gran, de 441ppi. Per tant, i malgrat tenir una pantalla més gran, l’Ultra no ens ofereix una major qualitat de la imatge.

Inclou connectivitat 4G per LTE i, de la mateixa manera que l’Xperia Z, també és resistent a l’aigua i a la pols. Estarà disponible en botigues passat l’estiu.

Aquest terminal ve a cobrir el buit que fins ara quedava en la gamma Xperia, el del phablet que actualment totes les grans companyies estan oferint, un telèfon que s’acosta per grandària a la mida d’un tablet petit i que intenta oferir als consumidors els dos productes en un sol aparell, smartphone i tauleta tàctil.

La tercera generació del smartwatch de Sony

La tercera generació del smartwatch de Sony

En l’apartat dels complements, Sony ha mostrat la tercera generació del seu rellotge intel·ligent, que varia lleugerament en estètica de les dues precedents (entre la primera i la segona no hi havia grans canvis en aquest apartat). La resolució de pantalla (1,6”) ha millorat (220×176 píxels), i aquesta és una LCD transflectiva que, segons indica la companyia, es fa fàcil de llegir quan li toca el sol.

El smartwatch, desplegat

El smartwatch, desplegat

Els materials dels que està fet el rellotge són l’alumini per al cos i l’acer inoxidable per a la polsera. A més, aquest darrer element és intercanviable, permetent la personalització del rellotge amb polseres al nostre gust. És resistent a l’aigua, però pel que indica Sony no és apte per practicar la natació, només resisteix les esquitxades i la pluja, així que si esteu interessats en ell, oblideu-vos de portar-lo posat a la piscina o quan us dutxeu. A més, la polsera inclosa no és, ni tan sols, resistent a les esquitxades ni a la pluja, amb la qual cosa ens quedem amb una resistència a l’aigua fluixa i a mitges.

La gran novetat d’aquest nou dispositiu a nivell funcional és la inclusió de la tecnologia NFC. Sony no especifica si permet la compatibilitat cap enrere de les apps existents per a anteriors versions, però en el seu comunicat de premsa especifica que existeixen més de 200 aplicacions per al seu rellotge intel·ligent, amb la qual cosa aquesta compatibilitat es pressuposa.

El nou smartwatch de Sony estarà disponible a partir d’aquest setembre.

 

Copyleft 2013 El Mur Tecnològic
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà El Mur Tecnològic

Guillem Alsina
Etiquetes: