Sony presenta PlayStation 4, o això diuen

Compartir

Aquesta nit passada es va presentar PlayStation 4 al món sencer en el ja famós PlayStation Meeting a Nova York al que Sony va donar tant misteri. Creieu que compliran amb les expectatives?

PS4

PS4

Molts estàvem esperant la nit del 20 de febrer com els nens esperen la nit de reis, o fins i tot com si fos cap d’any. El misteri que envoltava aquest esdeveniment havia arribat a cotes molt altes, i la xarxa anava plena de rumors. Les meves ganes de que arribés aquest moment potser no eren tan exagerades, però tenia una gran curiositat sobre el que Sony ens havia d’ensenyar, i com ho havia de fer.

Us presentem … PlayStation 4!

I aquí s’escolta aquest habitual so de disc ratllat que atura bruscament una bella melodia. Molts vam estar esperant veure PlayStation 4 com a tal, i si bé ja ens ensumàvem que fins al E3 no la veurem, una trista silueta no hagués estat de més. Em resulta graciós que de la presentació de la màquina veiéssim gairebé tot, menys la màquina. Al menys ens van mostrar el comandament DualShock 4, amb panell tàctil a la part frontal i botons nous anomenats “share” i “options“. Amb “share” podrem interactuar amb les nostres amistats o amb les xarxes socials, i el botó “options” farà les funcions dels desapareguts “Select” i “Start”.
A la zona dels gallets tenim una altra novetat: una llum que ens donarà informació segons els diferents tons de color que ens mostri, i uns gallets més estilitzats per facilitar el seu ús. Aquest comandament disposarà també d’un mini altaveu i una entrada per poder connectar un headset. Finalment, tindrà control per moviment mitjançant sensor Sixaxis, i s’ha modificat la forma dels joystick analògics. El disseny en general del nou comandament és molt agradable, i dóna la sensació que serà molt còmode d’utilitzar.

Nota: Clica sobre la imatge per veure-la a mida completa

8 GB de memòria RAM GDDR5

Encara que no vam poder veure res de la màquina, una mica d’informació ens van arribar a donar. Sabem també que el seu processador serà un AMD Jaguar de 8 nuclis APU, adaptat a les necessitats específiques de PlayStation 4. Un processador APU és un xip que combina les funcions d’una CPU i una GPU, sent el cas de PlayStation 4 les funcions de processador AMD Jaguar amb la nova generació de gràfiques AMD Radeon. A poc a poc anem sabent més, encara que això ja no sorprengui: lector BluRay / DVD, port USB 3.0, internet per Ethernet i WiFi, Bluetooth, o àudio i vídeo per HDMI.

Amb aquest aparell la felicitat arribarà a la seva vida, els gossos mouran la cua quan els passi per davant i els nadons li somriuran des dels seus cotxets!

O alguna cosa així van intentar dir-nos, amb els ja coneguts discursos on les paraules “revolucionari“, “nou” o “increïble” no poden faltar, com faria un venedor d’elixir de llangardaix al vell oest. Ens van mostrar la interfície d’usuari (molt semblant a Metro) i les opcions d’interactivitat a les que ens donarà accés PS4. Pujar vídeos, fotos, xats de veu o de text mentre juguem… fins i tot retransmetre per streaming les nostres partides, una cosa a la que personalment no li veig molta utilitat.
En altres articles parlem de Gaikai i es pot dir que aquesta plataforma serà un dels pilars de la nova consola. Ens van confirmar que podrem jugar des del moment que comencem a descarregar un joc a la botiga on-line, o fins i tot provar abans de comprar-lo, a l’instant!
Vita tindrà també el seu protagonisme amb PlayStation 4, podrem recuperar aquesta bonica màquina del calaix de l’oblit etern i usar-la mitjançant WiFi per jugar amb els jocs de PlayStation 4, i segurament ens oferirà opcions extra gràcies a la seva pantalla tàctil (algú ha dit Wii U? ).

Màquina no vam veure, però …

… Imatges de joc sí que vam veure unes quantes. Pràcticament tota la presentació es va centrar en això, a part del que us he comentat anteriorment.

El primer joc del qual vam poder veure imatges va ser Knack, un joc d’aventura que, encara que sense arribar al nivell que es pot esperar per a la màquina que es presentava, mostrava molta qualitat. Els altres jocs presentats van mostrar un nivell de qualitat realment alt, tot i que personalment el que més fred em va deixar va ser The Witness, un trencaclosques bastant senzill. Les millors imatges se les va endur Guerrilla Games amb seu Killzone Shadow Fall, Infamous: Second Son, DriveClub, un vídeo de presentació de Square Enix i un altre de Capcom, Destiny de Bungie o Watch Dogs d’Ubisoft, sent el concepte d’aquest últim molt interessant i atraient. Vam poder veure també als nois de Blizzard amb el seu Diablo III. Com a curiositat, va resultar bastant graciós veure Màster Chief en una presentació de Sony.

El que menys em va agradar? El que van fer els de Media Molecule. Els tinc admiració per la seva capacitat creativa, amb Little Big Planet em van fascinar, i vaig notar com un pesat gerro ple d’aigua freda es trencava al meu cap quan vaig veure la presentació a l’estil Wii Music amb unes cares forçades de felicitat de la gent fent veure que feien música amb uns “simpàtics” personatges. Prefereixo no fer més comentaris sobre això. El millor, les imatges d’alguns jocs que si són generades realment per la màquina tal com ens asseguren, promet una nova generació impressionant. De totes maneres, el nivell general de la presentació de vegades deixava molt a desitjar, i considero que traient molta de la palla que ens van ficar entre mig, amb una hora o com a molt hora i mitja ens hagués sobrat. Segueix pendent una cosa molt important, el preu. Almenys al final ens van mostrar en un vídeo que la data de sortida serà el nadal d’aquest any, encara que sense especificar si serà a nivell mundial o si anirà per regions.

Per acabar, una nota d’optimisme. Avui Sony ha assegurat que ni cal estar connectat contínuament a Internet per jugar (ganxo directe a Microsoft), ni s’evitarà la compra per part del mercat de segona mà (uppercut a Microsoft i sospir d’alleujament de GameStop).

A l’enllaç següent teniu disponible la conferència sencera en espanyol:

Conferència PlayStation Meting 2013.

 

Copyleft 2013 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: