Sony rebla una mica més el clau dels seus tablets amb l’Xperia Tablet Z

Compartir

Rendiment espectacular, interfície amb els tocs marca de la casa, elegància, lleugeresa, resistència als elements, les marques d’identitat d’aquesta tauleta tàctil que, com a ‘joia de la corona’, estrena nova versió de l’app Walkman.

Kazuo Hirai, amb el Sony Xperia Tablet Z a les mans

Kazuo Hirai, amb el Sony Xperia Tablet Z a les mans

Per a aquest Mobile World Congress s’esperava alguna mena de presentació per part de Sony, encara que no d’un model flagship, ja que aquest paper està reservat a l’Xperia Z presentat en el CES d’aquest any. El que ha fet la multinacional nipona és aprofitar l’avinentesa per a presentar la renovació de la seva gamma de tauletes tàctils, que no va semblar convèncer en el moment de la seva sortida al mercat, ni sembla haver-se guanyat gaires admiradors a posteriori.

Aquesta renovació ve de la mà de l’Xperia Tablet Z, que trenca completament amb els dispositius anteriors pel que fa a estètica, deixant de banda el ‘look’ de llibre per passar a presentar-se com el tablet més prim del mercat.

Amb una estètica que aprofita els mateixos materials dels què està fet el seu smartphone germà (o, almenys, així m’ho ha semblat) i en el mateix color negre tan elegant, l’apartat del programari ha estat igualment mimat.

És molt destacable la inclusió d’una nova versió de l’aplicació Walkman, que no només suporta àudio, si no que també gestiona i reprodueix fotos, vídeos i televisió. En el cas que tinguem un televisor Sony a casa, podem sincronitzar l’emissió que estiguem veient en el tablet amb el televisor, de manera que la visualització ‘saltarà’ automàticament del nostre dispositiu portàtil a la pantalla més gran.

Els 'germans Xperia Z' un al costat de l'altre

Els ‘germans Xperia Z’ un al costat de l’altre

El dispositiu és resistent a l’aigua (categoria IPX5/7) i la pols (IP5X), de manera que podem passar amb ell un dia a la platja, per exemple, sense haver-nos de preocupar per possibles efectes adversos dels elements que el rodegin. Munta un processador Qualcomm de quatre nuclis a 1,5 GHz, té una mesura de pantalla de 10,1”, càmera de 8,1 Mpx, zoom digital de 16x, i càmera frontal de 2,2 Mpx.

Esperem poder proporcionar-vos més informació sobre aquest dispositiu al llarg d’aquests dies i, naturalment, poder-lo explorar a fons per a una anàlisi en algun moment de les properes setmanes.

 

Copyleft 2013 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina
Etiquetes: