Sony renova la línia Vaio P

Compartir

MaquinariTornen els portàtils més petits del fabricant japonès en una gamma més acolorida que l’anterior i amb més prestacions per a convertir-los en un autèntic assistent mòbil en tots els àmbits.

Redacció/Agències – Tot i que Sony no defineix la seva línia Vaio P com a netbooks, la veritat és que aquestes màquines tenen totes les característiques dels ordinadors portàtils més lleugers del mercat, incloent-hi el processador Intel Atom Z540 a 1,8 Ghz, un pes de només 600 grams i una pantalla de 8 polzades.

La nova sèrie Vaio P està dissenyada per tal que els equips que la composen puguin ser emprats còmodament tant mentre s’està assegut com dret: el pointing stick central es complementa amb un touchpad addicional i botons de ratolí. Els controls principals estan duplicats, localitzats a la vora de la pantalla, per al seu ús còmode amb els dos dits polzes mentre s’aguanta l’ordinador amb les dues mans.

També són els primers Sony Vaio en incloure GPS i brúixola digital, erigint-los en una opció molt a tenir en compte per usar com un “tot en un”: assistent GPS per al cotxe, agenda digital, ordinador i punt de connexió a Internet. També inclou un acceleròmetre que respon als moviments físics; només donant una suau sacsejada, es passa d’una imatge a una altra, de pàgina en un document PDF o es navega cap enrere o endavant en l’historial de navegació web.

El sensor també reconeix quan el Vaio P s’encén en format vertical, de manera que rota automàticament la pantalla per a llegir documents o pàgines web amb facilitat en mode retrat. Els botons addicionals del portàtil estan perfectament situats per tal que sigui còmode canviar de pàgina mentre es llegeix en posició vertical, de la mateixa manera que es faria amb un llibre o revista.

De la connectivitat a Internet se n’encarrega el dispositiu Everywair 3G, que ofereix connectivitat a alta velocitat a xarxes mòbils (subjecte a disponibilitat) sense necessitat de dispositius externs ja que la 3G està integrada darrere de la bateria.

Tot i la petitesa de l’aparell, el nou Sony Vaio P incorpora un còmode teclat de mida completa per a escriure amb facilitat, i una brillant pantalla extraampla Vaio Display Plus, amb proporcions ideals per a gaudir de pel·lícules o pàgines web de banda a banda. També inclou un sensor d’il·luminació ambiental que adapta la brillantor de la pantalla en funció de la llum de l’entorn per a gaudir d’una visió més confortable al mateix temps que estalvia energia.

Altres característiques destacables dels nous Sony Vaio són: memòria RAM 2 GB. DDR2, emmagatzemament disc SSD Flash de 64 GB., tarja de vídeo Intel Media Accelerator 500, Bluetooth 2.1+EDR, webcam, dos ports USB, i sistema operatiu Windows 7 de 32 bits. Disponible en colors taronja, verd, rosa, negre i blanc.

La nova i colorida gamma de Vaio P 

Copyleft 2009 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina