Sony vol obrir la PlayStation

Compartir

La “guerra de les videoconsoles” podria escalfar-se notablement si a la multinacional nipona li surt bé la jugada.

Estem, i això ningú no ho pot negar, en una era en la que la diversitat de formats de dispositiu electrònic i de plataformes de programari marca els mercats. Tablets, ordinadors portàtils, de sobretaula, smartphones, smart TV’s, Mac OS, Windows, Linux, les plataformes de màquines de videojocs o Android, són diferents cares d’aquesta diversitat. Però la connectivitat entre aquestes diverses cares està a l’ordre del dia.

Si hi ha fabricants que busquen crear el seu ecosistema tancat i propietari per portar els consumidors al seu camp (vegeu Samsung o LG, facilitant al màxim la interacció entre els seus respectius tablets, smart TV’s i smartphones, però no obrint aquests sistemes a terceres parts), hi ha d’altres que busquen obrir al màxim els seus protocols de comunicacions i interactivitat per a captar nous clients. Aquest podria ser el cas de Sony amb la seva propera generació de PlayStation, la quarta.

Segons informa Christopher Dring, columnista de MCV, en aquesta publicació, Sony farà a la PS4 interactuar amb altres dispositius de diferents fabricants i amb altres plataformes de programari, permetent fins i tot jocs no aprovats explícitament per la multinacional nipona. Dring ha entrevistat a Jim Ryan, cap de la divisió PlayStation a Europa.

Les paraules de Ryan no signifiquen que la companyia japonesa vagi a crear una capa d’emulació per a executar jocs d’Xbox o de Nintendo Wii, si no que els seus futurs desenvolupaments seran multiplataforma, permetran competir junts a jugadors de diverses plataformes, i es basaran en el núvol. La compra de Gaikai avala l’interès de Sony pel cloud.

Una persona que adquireixi un joc podrà executar-lo indistintament a la PS4 o a la PS Vita, amb tan sols adquirir-lo un cop, i competir contra usuaris connectats pel mateix joc des dels seus PC’s, tablets i smartphones. El joc s’adquirirà via descàrrega online.

No hi ha data de sortida per a la propera generació de la PlayStation, encara que si Microsoft treu aviat al mercat una nova Xbox, Sony no hauria de trigar gaire en contraatacar.

 

Copyleft 2012 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina
Etiquetes: