Spartan, el nou navegador de Microsoft

Compartir

Microsoft està treballant en el desenvolupament d’un nou navegador web que es presentarà amb el sistema operatiu Windows 10. El nom en clau d’aquest navegador és “Spartan” i, segons sembla, no serà el substitut del veterà Internet Explorer sinó un producte nou i independent.

Segons les primeres imatges que se n’han filtrat i que ha publicat el portal Neowin, malgrat ser de poca qualitat, es pot veure una nova interfície d’usuari més moderna, neta i clara, a l’estil de les de Google Chrome o Mozilla Firefox.

Però més enllà dels canvies estètics, Spartan incorporarà altres característiques interessants, com ara les següents:

  • Nou sistema d’agrupació de pestanyes.
  • Suport per a extensions (per fi!).
  • Integració amb Cortana. La barra d’adreces/cerca es comunicarà amb Cortana, l’assistent personal que ens suggerirà informació útil i personalitzada mentre escrivim els termes de cerca (per exemple, suggerir restaurants, reserves d’hotels, compra de bitllets d’avió, etc.)
  • Segurament la caracterísitica més novedosa serà la possibilitat d’escriure anotacions directament sobre la pàgina web que estem visitant i compartir-la posteriorment amb qualsevol altre usuari. És probable que això es basi en l’emmagatzematge a OneDrive de la pàgina web juntament amb les anotacions, cosa que permetria compartir-la fàcilment amb qualsevol altre usuari, sigui quin sigui el navegador que utilitzi.

Una altra novetat important que el diferenciarà de l’Internet Explorer és que sembla que Spartan serà una aplicació de la Windows Store (la botiga d’aplicacions de Windows) i no una aplicació integrada amb el sistema operatiu (cosa que sí passa en el cas d’Internet Explorer). Això permetria a Microsoft actualitzar-la més fàcilment i qui sap si portar-la a altres plataformes en un futur (OS X, Linux, Android, etc.).

El que no està del tot clar, però, és si Spartan serà una aplicació universal o no. Si fos així, voldria dir que no existirien versions diferents per a escriptori, per a tauletes i per a telèfons, sinó que existiria una sola versió de l’aplicació que s’executaria en tots els dispositius i que s’adaptaria en funció del tipus de dispositiu en què s’executés.

Totes aquestes característiques són encara poc fiables i, fins i tot, en alguns casos contradictòries segons la font d’informació. Probablement, sortirem de dubtes i en tindrem informació oficial en l’esdeveniment de presentació del nou Windows 10 que Microsoft ha convocat per al proper dia 21 de gener. Podreu seguir l’esdeveniment en directe des d’aquesta web. Jo no me’l perdria!

Imatge de portada: Darrera versió del navegador de Microsoft, Internet Explorer 11

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: