Spotify també pateix una intrusió

Compartir

Segons la companyia, no s’ha accedit a dades sensibles com contrasenyes o comptes bancaris, tot i que recomana actualitzar l’app d’Android i tornar a realitzar login en el client.

Després de la intrusió que va donar a conèixer eBay recentment i que va afectar una part dels seus sistemes informàtics en els quals s’emmagatzemaven dades d’usuari com el seu nom i contrasenya, ara és Spotify qui denuncia una intrusió en els seus sistemes informàtics.

Segons la companyia sueca, aquesta ha detectat un accés no autoritzat als seus servidors, però no detalla amb exactitud l’abast de la intrusió. “Les proves demostren que s’ha accedit únicament les dades d’un usuari de Spotify i això inclou cap contrasenya o informació financera o de pagament“, indica Spotify al seu blog, el que sembla donar a entendre, literalment, que només un usuari ha estat afectat. Llavors, per què els consells que donen i que us resumiré tot seguit?

En primer lloc, es ressetejaran de tal manera els sistemes que determinats usuaris (Spotify no ha donat a conèixer amb quin criteri i per què seleccionarà els afectats) hauran de tornar a entrar el seu nom d’usuari i contrasenya en el client.

Igualment, els usuaris del client per a Android rebran una notificació per a descarregar i instal·lar una nova versió del client per als seus dispositius, que hauran de dur a terme des d’una font de confiança (Google Play o Amazon Appstore). De moment, els usuaris d’iOS i Windows Phone no hauran de dur a terme cap acció.

Des de Spotify es vol tranquil·litzar als usuaris indicant que, fins on sap la companyia, no s’ha guanyat accés a dades sensibles com ara la contrasenya o les dades bancàries, i que es durà a terme una investigació per aclarir les causes, l’origen i l’abast de la intrusió.

 

Copyleft 2014 El Mur Tecnològic
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà El Mur Tecnològic

Guillem Alsina
Etiquetes: