“Start-up” del Silicon Valley uneix els serveis web i els de telefonia

Compartir

Amb aquest nou producte, els programadors web podran incloure en els seus desenvolupaments de serveis en línia funcionalitats de Veu sobre IP que permetran als internautes comunicar-se amb telèfons des de la mateixa web.


Guillem Alsina (guillem@imatica.org) – Ribbit, una jove empresa del Silicon Valley, ha presentat un nou producte que pot revolucionar la forma de comunicar-nos a través d’Internet a mitjà termini, unint el món de la web i el de la telefonia.

Fins ara existeixen paquets de comunicacions per veu a Internet (VoIP, veu sobre protocol IP) com el popular Skype o el Messenger de Microsoft, que permet a més de la tradicional missatgeria instantània per intercanvi de missatges de text, també la vídeoconferencia amb àudio i vídeo. Malgrat tot, aquestes aplicacions existents avui en dia presenten un handicap: han de ser instal·lades com a programari sobre un sistema operatiu i, per tant, depenen d’una determinada plataforma hardware/software. La proposta de Ribbit consisteix precisament en eliminar aquest handicap.

Per a això, aquesta jove empresa proporcionarà una sèrie d’eines als desenvolupadors per a què integrin en les seves creacions (llocs web, programari de missatgeria instantània,…) capacitats de VoIP, de manera que si algun usuari del servei o programari vol realitzar una trucada, ho pot fer sense deixar la interfície amb la qual es trobi treballant en aquell moment.

Per ara el producte ha estat anunciat i sembla que està essent emprat per algunes grans corporacions de manera interna, però encara no està preparat per al consumidor final, afirmant l’empresa creadora que podria estar-ho per a algun moment del 2008.

Més informació:

Pàgina web de Ribbit
http://www.ribbit.com/

Guillem Alsina