Stephen Elop, alguna possibilitat de succeir a Steve Ballmer?

Compartir

Tot i que molts consideren nefasta la seva gestió al capdavant de Nokia, altres veuen punts forts en ella i el seu coneixement de la companyia de Redmond en la que va treballar amb anterioritat, com a punts favorables.

Stephen Elop (esquerra) i Steve Ballmer

Stephen Elop (esquerra) i Steve Ballmer

El nom de l’actual CEO de Nokia és un dels que sona com a possible successor de Steve Ballmer, el qual va anunciar fa pocs dies la seva futura retirada de Microsoft, que es produirà en algun moment dels dotze propers mesos un cop s’hagi triat qui el substituirà.

Si bé Elop té punts a favor, també els té en contra; no se’l pot culpar de la situació d’una Nokia que, abans de la seva arribada, estava desorientada en el mercat. Potser molts li puguin tirar en cara la seva elecció de Windows Phone com a plataforma però, veient el seu origen -la divisió de negocis de Microsoft-, no ens pot estranyar en absolut.

És més, la seva gestió com a CEO de Nokia potser no sigui impecable, però ha sabut capejar el temporal i situar la companyia d’Espoo amb unes perspectives futures de mercat gens menyspreables, doncs alguns analistes afirmen que en alguns anys podria arribar a ser la segona plataforma darrere d’Android per nombre d’usuaris, malgrat que el sistema operatiu de Google li porta molt d’avantatge entre els fabricants i amb el favor del públic.

La divisió que va dirigir a Redmond va ser, a més, una de les que més beneficis li han donat a Microsoft, cosa que es pot afegir al seu coneixement de les interioritats de l’empresa.

En la part negativa, la seva imatge de cara al públic, la premsa i els inversors, ja que si bé hem dit abans que la situació a Nokia no és culpa seva, no són poques les veus que afirmen que ho hauria pogut fer millor o d’una altra manera a fi i efecte de guanyar més quota de mercat i reflotar més aviat la tocada companyia finlandesa.

Sigui com sigui, Elop té el seu lloc a les travesses que els mitjans i els analistes estan fent per intentar encertar el successor de Ballmer.

 

Copyleft 2013 El Mur Tecnològic
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà El Mur Tecnològic

Guillem Alsina
Etiquetes: