Stephen Elop s’explica

Compartir

Nokia volia ser la tercera en discòrdia en el món de la telefonia mòbil juntament amb Apple (iPhone) i Google (Android), i per això es va aliar amb Microsoft. Això que sembla tan evident ha estat explicat per Stephen Elop anys després que es donés el pas.

El CEO de la companyia finlandesa va explicar, en una recent trobada amb periodistes, el perquè van apostar per Microsoft i la seva plataforma mòbil i no van pujar al carro d’Android com tothom.

Segons Stephen Elop, el simple fet de que Samsung despuntés com a fabricant de terminals basats en Android li va treure totes les possibilitats a la plataforma de Google, essent aquí on es van decantar per aliar-se amb Microsoft, ja que aquesta tenia Windows Phone però li mancava un fabricant per llançar-lo amb força.

Dit d’una altra manera: Elop buscava diferenciar Nokia de la resta, i com Samsung s’estava consolidant ja com poder en l’espai Android, va preferir buscar una plataforma ‘verge’ amb la qual proporcionar una experiència diferent i única als consumidors.

Estic molt content amb la decisió que vam prendre. Del que estàvem preocupats fa un parell d’anys era de l’altíssim risc que hi havia de que un fabricant de maquinari podria arribar a dominar Android. Teníem la sospita que podria ser degut als recursos disponibles i vam ser respectuosos pel fet de que vam arribar força tard a prendre aquesta decisió. Molts altres estaven ja en aquest espai” va dir Elop, i va afegir que per a Nokia és important oferir un sistema operatiu alternatiu i emmarcar-se com la tercera opció, ja que ells no són “ni un Apple ni un Samsung”.

A la companyia d’Espoo li ha costat un any afirmar-se com la tercera opció i situar-se com alternativa a l’iPhone i a Android. Amb el seu darrer vaixell insígnia, el Lumia 1020, pretén fer front als Galaxy S4 i iPhone 5, tant en característiques com en prestacions.

Només podem imaginar què hauria passat si, en comptes d’optar per Windows Phone com a forma de diferenciar-se, Nokia s’hagués decantat per Android apostant per diferenciar-se en el maquinari. I, essent Elop un ex-Microsoft, hom pot dubtar d’aquestes explicacions i pensar que va entrar a l’empresa amb tot ja venut i com a part d’un tracte per a ‘microsofitzar’ una Nokia que en aquell moment semblava perduda en una guerra interna entre partidaris d’Android, de MeeGo, o de refer Symbian.

 

Copyleft 2013 El Mur Tecnològic
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà El Mur Tecnològic

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: