Steve Ballmer anuncia que es retirarà en el període d’un any

Compartir

L’actual CEO de Microsoft deixarà la direcció de la companyia al llarg dels propers dotze mesos, donant lloc a una transició suau com la que va culminar amb ell després de l’era del fundador Bill Gates.

imatge de Steve Ballmer i, al costat, la seva signatura

imatge de Steve Ballmer i, al costat, la seva signatura

Microsoft i Steve Ballmer (actual CEO de la companyia) repeteixen el mateix procés que va portar aquest darrer a encapçalar la directiva de la companyia de Redmond després de la retirada de Bill Gates: una transició suau i gradual que, en aquest cas, s’emmarca en un període màxim de dotze mesos a comptar a partir d’ara.

Només un detall no mancat d’importància diferencia aquesta de l’anterior ocasió: si en el 1998 ja se sabia qui succeiria Bill Gates, en aquest cas encara s’ignora qui prendrà el relleu a Ballmer, i si serà una persona de dins o bé algú vingut de fora per aportar una mica d’aire fresc a la companyia, malgrat que aquesta darrera opció sembla menys probable, i més tenint en compte el planter del que ja disposa la mateixa Microsoft.

La comunicació ha estat feta per la mà del mateix Steve Ballmer en un missatge intern als treballadors de la companyia, i donada a conèixer per la mateixa empresa a través del seu lloc web.

La retirada de Steve Ballmer no significarà la seva desvinculació de Microsoft, ja que segons ell mateix ha dit, continuarà essent un dels principals accionistes de la companyia, i no es desprendrà dels seus títols. Una mesura que, sens dubte, també ha estat calculada per tal de pal·liar possibles especulacions sobre la seva confiança en la fortalesa de l’empresa.

Sense cap mena de dubte, en els propers dies començaran les especulacions i les travesses sobre qui succeirà Steve Ballmer en el lloc de màxim responsable de la companyia de Redmond. Per triar la persona adequada, Microsoft ha creat un comitè dirigit per John Thompson i que inclou també Bill Gates.

Tampoc s’escaparan als rumors els ‘veritables’ motius que impulsen a Ballmer a prendre aquesta decisió; segons el CEO de Microsoft, ell ja tenia pensat a cedir la seva cadira a una altra persona enmig del procés de conversió de la companyia a una empresa de dispositius i serveis, però aquesta explicació oficial també serà posada en dubte per analistes i premsa.

A això ajudarà la carrera de Ballmer, amb una gestió que ha resultat polèmica en alguns aspectes, com el tardà -malgrat que sembla que prometedor- posicionament de Microsoft en el terreny dels smartphones, o el fiasco de Windows Vista (encara que els fracassos amb sistemes operatius tampoc van ser aliens per a Bill Gates).

La persona, l’executiu, també s’ha vist a vegades eclipsada pel personatge públic que Ballmer ha cultivat durant aquests anys, quelcom que ja venia fent sota l’ègida de Bill Gates, i que ens ha llegat moments inoblidables com aquest. Per això, no pocs l’han vist com un personatge d’excessos, amb un estil de direcció personalista i paternalista, i incapaç de reconèixer els seus errors.

Potser sigui per això que la primera reacció de la borsa hagi estat la de pujar la cotització de Microsoft; la perspectiva d’un nou líder amb una nova mentalitat sembla animar als inversors.

 

Copyleft 2013 El Mur Tecnològic
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà El Mur Tecnològic

Guillem Alsina
Etiquetes: