Steve Ballmer és un problema per a Microsoft?

Compartir

Un llibre d’un ex-treballador de la companyia de Redmond tira amb bala contra el seu actual CEO, al qui acusa de treure’s del mig a tothom qui li pugui disputar el seu lloc.

Steve Ballmer viu en primera persona un moment trascendental en la seva empresa. Imatge cortesia de Microsoft

Steve Ballmer viu en primera persona un moment trascendental en la seva empresa. Imatge cortesia de Microsoft

Fins ara, hi ha hagut moltes veus crítiques amb la gestió de Steve Ballmer al capdavant de Microsoft, càrrec que ocupa d’ençà que va substituir Bill Gates l’any 2000, però cap d’elles prové de l’interior de la mateixa companyia i molt poques dels seus antics treballadors. Fins ara.

Joachim Kempin va fer carrera a Microsoft entre el 1983 i el 2002, arribant a ser vicepresident sènior a partir del 1990, i després d’haver passat per altres grans companyies tecnològiques com Apple, DEC o National Semiconductors. A finals de l’any passat, Kempin publicava el llibre Resolve and Fortitude: Microsoft’s ”SECRET POWER BROKER” breaks his silence, en el qual explica la seva experiència a l’empresa i com va veure alguns dels fets transcendentals que han esquitxat la història de la computació moderna, com el gran judici a l’empresa per pràctiques monopolístiques, o el suport a Apple per tal de garantir una alternativa en el mercat.

Kempin és una de les primeres veus crítiques amb la gestió de Steve Ballmer procedents d’ex-treballadors de Microsoft, havent declarat que l’actual CEO és part del problema al qual s’enfronta la companyia de Redmond. L’ex-directiu acusa Ballmer d’aferrar-se al poder a Microsoft traient-se del damunt tots els directius que, ocupant llocs de rang inferior, despunten de manera que li puguin disputar la seva posició en el futur.

Aquesta situació es podria assemblar -salvant les distàncies, és clar- amb les purgues estalinistes: qualsevol que sigui susceptible de disputar el poder al líder en el futur, ha de ser tret de l’empresa, que seguirà posteriorment el seu rumb amb el líder indiscutible al comandament. I això provoca la pèrdua de capital intel·lectual que du a Microsoft a no estar en sintonia amb el mercat.

No és, ni de bon tros, l’única veu crítica amb Ballmer, malgrat que la resta són veus externes, d’analistes de mercat i periodistes. Aquestes tenen en comú l’acusar al CEO de Microsoft de no saber llegir les tendències del mercat a temps i, d’aquí, la tardana reacció de la companyia en àmbits com el dels smartphones, que pot posar en dubte el futur mateix de la seva dominació al mercat i, a llarg termini, la seva independència i fins i tot l’existència.

L’aliança establerta amb Nokia encara ha de demostrar que pot donar els seus fruits tot i trobar-se en bon camí (tot és qüestió de temps) mentre, que la manca de resposta a l’oferta d’Android en tablets lleugers i de baix cost genera molts dubtes, ja que molts no consideren Windows RT com un opositor al sistema operatiu del robot verd ni a l’iPad d’Apple.

 

Copyleft 2013 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina
Etiquetes: