Steve Ballmer podria veure perillar el seu lloc a Microsoft

Compartir

MicrosoftL’escàs rendiment que la companyia de Redmond està demostrant en el terreny de la telefonia mòbil podria acabar costant-li el seu lloc a l’actual CEO de l’empresa i successor de Bill Gates, segons apunten rumors a la Xarxa.

Redacció – Microsoft sembla no haver sabut adaptar-se a temps a l’actual panorama tecnològic, i fracassa en un terreny tan crucial avui en dia com ho és el de la telefonia mòbil. La seva plataforma Windows Mobile 6.x perd quota de mercat a marxes forçades, i malgrat que la presentació de Windows Phone 7 en el passat Mobile World Congress va generar moltes expectatives, el futur dels seus immediats competidors probablement relegarà aquesta plataforma a un pla molt secundari, contribuint amb això a la pèrdua de quota de mercat que ja pateix la multinacional.

Gran nombre d’analistes i periodistes culpen d’aquest retrocés en un segment tan vital a l’estratègia de mercat decidida per Steve Ballmer i, segons es rumoreja, els principals accionistes de Microsoft també el culpen, pel que el seu lloc podria perillar en un futur proper.

Segons analitzen diversos mitjans, la companyia de Redmond s’ha centrat en una estratègia que té com a principals pilars el Windows i l’Office, i malgrat que això li ha estat rendible, està assentant les bases per a un futur desastrós en pràcticament no comptar com a jugador en un terreny que té al seu davant tantes possibilitats de creixement com el dels smartphones i el cloud computing. Empreses com Google han sabut jugar més bé les seves cartes i ara dominen en el mercat.

La conclusió és que, a llarg termini, a Microsoft podria passar-li el mateix que al seu dia ella va fer a rivals de la talla de WordPerfect en el terreny dels processadors de textos o IBM en els sistemes operatius, però aquest cop a mans de Google principalment.

Aquests rumors també poden haver estat forjats, amb poques paraules, per la premsa de Silicon Valley. Actualment, el poder dels mitjans de comunicació és molt gran, i és palpable en aspectes com el món de l’esport, en el qual opinions de famosos comentaristes de rotatius dedicats al futbol han dut a destitucions d’entrenadors o fitxatges multimilionaris. A una altra escala, els rumors que, en altres circumstàncies, serien motiu d’una simple nota a peu de pàgina en un article dedicat a un altre tema en l’àmbit tecnològic, poden haver cobrat més importància.

Sigui com sigui, realment s’està veient que l’estratègia del gegant de Redmond és equivocada i que, de seguir així, provocarà un gran fiasco en el seu futur.

Copyleft 2010 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina