Steve Jobs deixa temporalment la direcció d’Apple a causa de la seva malaltia

Compartir

El seu substitut en el càrrec és Tim Cook, COO (Chief Operating Officer), responsable de vendes i operacions a nivell mundial de la companyia de la poma.


Steve JobsRedacció – En un missatge dirigit als treballadors d’Apple i que ha estat publicat en el lloc web de la companyia, Jobs anuncia que deixa temporalment les seves funcions de direcció a l’empresa degut a la mateixa malaltia que ja el va portar el passat cinc de gener a publicar una altra nota aclaridora sobre el seu estat de salut a causa dels insistents rumors que circulaven arran del seu aspecte demacrat.

Segons va comunicar anteriorment, Jobs pateix un desequilibri hormonal que provoca que el seu organisme consumeixi una major quantitat de proteïnes del que seria normal. Això, al seu torn, li deixa l’aparença pàl·lida i demacrada que se li ha pogut veure en les seves darreres compareixences públiques. Si inicialment Jobs va afirmar que el tractament d’aquesta malaltia era simple però de llarga durada ja que havia de recuperar el pes perdut, sembla que en aquests darrers dies la solució als problemes del fundador d’Apple s’ha complicat.

És per això, i seguint amb el que afirmava en la seva anterior missiva -que tan bon punt pensés que la malaltia no li deixava dur a terme la seva feina a Apple amb normalitat, seria el primer en dir-ho-, que Jobs ha decidit deixar momentàniament les seves responsabilitats a la companyia que va fundar per passar a centrar-se en la seva recuperació.

El seu càrrec serà temporalment ocupat per Tim Cook, fins ara COO (Chief Operating Officer) de la companyia de Cupertino i que desenvolupava les seves responsabilitats sobre les àrees de vendes i operacions a nivell mundial. Abans de passar a formar part d’Apple, Cook havia treballat a IBM i Compaq.

La reacció a la borsa ha estat immediata, i Apple (que ja estava en caiguda des del canvi d’any) ha patit una sotragada molt important, quedant en un dels punts més baixos del darrer any. De fet, i segons alguns analistes, els rumors sobre la salut de Steve Jobs han estat els culpables d’una davallada continuada en les seves accions que es ve donant aproximadament des del setembre d’aquest any passat.

La tornada de Steve Jobs a la direcció d’Apple podria donar-se aquest estiu vinent, segons afirma en aquest darrer missatge.

Guillem Alsina