Steve Jobs no serà present a la propera MacWorld Expo

Compartir

Apple ha confirmat que el seu fundador i actual CEO no serà l’encarregat de fer la tradicional keynote en un dels esdeveniments més esperats pels maquers, el que ha disparat la rumorologia sobre el seu estat de salut deixant en segon pla el fet que aquesta serà la darrera MacWorld que es celebrarà.


Imatge promocional de Steve Jobs. Cortesia d'AppleGuillem Alsina (guillem@imatica.org) – I és que Jobs (San Francisco, 24 de febrer de 1955) ha patit diversos problemes de salut d’ençà que en el 2004 se li va diagnosticar una de les variants menys agressives de càncer de pàncrees. Des d’aleshores ençà, els rumors sobre el seu aspecte demacrat i la seva suposada mala salut han contrastat amb la voluntat del cofundador de la companyia de la poma de mantenir en privat aquest aspecte de la seva vida.

La rumorologia s’ha tornat a disparar d’ençà que Apple ha confirmat que serà Phil Schiller (vicepresident mundial de màrqueting de producte) i no Steve Jobs qui doni la keynote (la conferència d’obertura de l’esdeveniment) a la MacWorld Expo de San Francisco, un esdeveniment realitzat anualment i en el qual ja era tota una tradició institucionalitzada que fora Jobs qui obrís el foc presentant els nous productes de la companyia de la poma.

Aquesta notícia ha deixat en segon pla l’anunci també confirmat per Apple que l’edició del 2009 serà la darrera de la MacWorld Expo de San Francisco. La companyia de Cupertino argumenta que ja està arribant a una bona quantitat de públic a través del seu lloc web i d’altres esdeveniments, i ja no necessita d’aquest model d’acte que d’altra banda es troba molt qüestionat. Bàsicament és la mateixa argumentació amb la qual es pot explicar la suspensió del SIMO d’aquest any.

Jobs durant la darrera MacWorld Expo. Cortesia WikipediaLa desaparició de Jobs de l’escena, possibles problemes de salut a banda, pot ser deguda també a una voluntat d’Apple de facilitar una propera transició a la direcció, una cosa a la què un o altre dia s’haurà d’enfrontar. Al contrari que l’anterior sortida d’Apple per la porta del darrere realitzada per Jobs deguda al seu enfrontament amb John Sculley, probablement Apple estaria treballant en el sentit de portar a terme les coses com s’han fet a Microsoft, companyia en la qual Bill Gates ha fet un llarg adéu per poder passar el relleu públicament a Steve Ballmer i deixar-lo com a líder indiscutible abans de desaparèixer de l’escena tot i que no completament. S’ignora qui assumirà el paper de líder d’Apple quan Jobs vulgui deixar en altres mans les seves responsabilitats a l’empresa.

D’altra banda, Apple podria estar patint una mica de la crisi econòmica global, amb el que potser amb la suspensió de la tradicional fira pot estalviar-se uns diners, i no presentar a Jobs seria la forma d’evitar qualsevol brot de protesta de la comunitat maquera davant del que consideren un autèntic visionari.

Sigui com sigui, amb la pèrdua de la MacWorld Expo s’acaba una de les trobades més destacades de la comunitat informàtica a nivell mundial.

Guillem Alsina