Steve Jobs obre la caixa de Pandora

Compartir

AppleEl cofundador i CEO d’Apple va afirmar en la seva compareixença pública per explicar la solució als suposats problemes d’antena de l’iPhone 4, que tots els terminals de tots els fabricants tenen una reacció semblant en tocar l’àrea que allotja l’antena. Apple fins i tot va posar en línia una pàgina en la qual comparava el rendiment de l’iPhone 4 en aquest aspecte amb altres coneguts terminals. La reacció dels fabricants que hi són esmentats no s’ha fet esperar.

Col·laboradors/Redacció – A Apple se la va veure inicialment i per part de la indústria de la telefonia mòbil com una intrusa en un segment de mercat que no era pròpiament el seu, i es pot suposar que als despatxos dels seus principals competidors es va menysprear inicialment l’iPhone malgrat que amb una certa preocupació per l’èxit que pogués tenir el terminal. Ben aviat aquest escepticisme es devia convertir en recel davant l’indiscutible èxit de l’iPhone, i probablement explotarà en odi per l’“antennagate”.

Els fabricants ho tenen clar, “l’experiència és un grau” i tots a una critiquen a Apple de distraure al personal amb acusacions infundades. D’ençà del llançament el 24 de juny de l’iPhone 4, alguns usuaris van veure reduïda dràsticament la força del senyal quan agafaven el telèfon de pantalla tàctil d’una manera en concret, provocant dificultats a l’hora de connectar-se a xarxes sense fils.

En una conferència fa uns dies, el president d’Apple, Steve Jobs, va rebutjar qualsevol suggeriment que el disseny de l’iPhone 4 tingués fallades i va dir que la indústria compartia el problema de recepció de trucades, donant específicament els noms de Samsung, RIM (BlackBerry), Nokia i HTC.

Aquesta és la vida del món del ’smartphone’. Els telèfons no són perfectes. La majoria dels que hem provat es van comportar així. No som perfectes”, va dir Steve Jobs en la concorreguda roda de premsa amb periodistes en la qual va anunciar que Apple regalarà fundes com a solució als problemes de cobertura del dispositiu.

Els fabricants responen

Nokia, HTC, RIM, Samsung…. no han trigat en respondre a les acusacions d’Apple. Els fabricants sostenen que porten anys fabricant terminals mòbils i que si bé en un origen alguns equips podrien haver tingut problemes el tema ja porta anys solucionat.

Hwan Kim, vicepresident de comunicacions mòbils de Samsung, Sanjay Jha, co-president executiu de Motorola i Hui-Meng Cheng, director financer d’HTC van respondre a Jobs tal i com ho van fer els presidents de BlackBerry –Mike Lazaridis i Jim Balsillie– i la finlandesa Nokia, a través d’un comunicat.

En resposta als comentaris de Jobs, Samsung va defensar els seus dissenys: “Basant-nos en anys d’experiència en disseny de telèfons d’alta qualitat, els telèfons mòbils de Samsung empren una antena interna que optimitza la qualitat de la recepció per a qualsevol tipus d’ús amb el telèfon a la mà”, va dir Hwan Kim, vicepresident de comunicacions mòbils, en un comunicat.

No hem rebut ‘feedback’ significatiu dels clients sobre reducció del senyal per a l’Omnia II”, va dir Samsung en un comunicat, en referència al seu model de ’smartphone’ que va aparèixer en el vídeo d’Apple el divendres.

Samsung, el segon fabricant mundial de telèfons mòbils, competeix amb Apple en el terreny dels telèfons intel·ligents i en els reproductors de música digital, però també subministra xips de memòria per a Apple, la principal companyia tecnològica del món per valor de mercat per davant de Microsoft.

És deshonest per part d’Apple suggerir que tots els telèfons comparteixen la vulnerabilitat de l’iPhone 4 respecte als problemes d’antena”, va declarar el co-president executiu de Motorola, Sanjay Jha.

Per la seva banda, la taiwanesa HTC, a través del seu director financer (CFO, per les seves sigles en anglès) Hui-Meng Cheng també va negar que el problema d’antena en els telèfons intel·ligents fos un problema comú a tota la indústria.

Efectivament, els problemes no són comuns entre els ’smartphones’. Segons sembla ells [Apple] no van deixar als operadors el temps necessari per a provar el telèfon”, va dir Hui-Meng Cheng en declaracions al diari ‘The Wall Street Journal’.

RIM, el fabricant dels terminals BlackBerry va fer públic un comunicat signat conjuntament per Mike Lazaridis i Jim Balsillie, els màxims dirigents de l’empresa, en el que van qualificar de “inacceptables” les manifestacions de Jobs.

Les declaracions d’Apple sobre els productes de RIM són intents deliberats de desviar l’atenció de la difícil situació per la qual està passant Apple”, indicava el comunicat de RIM.

El fabricant de BlackBerry va recordar que RIM és “líder mundial en disseny de l’antena” i va recomanar a Apple que assumeixi responsabilitats en comptes d’intentar perjudicar RIM i altres fabricants.

Finalment, el líder mundial en vendes de telèfons mòbils Nokia, va emfatitzar el seu paper com a “pioner en les antenes internes” i que durant dècades ha estat un dels punts claus en la fabricació dels seus productes.

Com era d’esperar d’una companyia que es preocupa per la gent, nosaltres prioritzem el funcionament correcte de l’antena per damunt del disseny si aquests dos factors entren en conflicte”, va comunicar la companyia finlandesa.

Font

NoticiasDot.com

Guillem Alsina